1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. TEOS MARİNA - TEOS SIĞACIK

  4. TEOS Marina'da acil müdahale tatbikatı yapıldı
TEOS Marina'da acil müdahale tatbikatı yapıldı

TEOS Marina'da acil müdahale tatbikatı yapıldı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Teos Marina'da geçtiğimiz günlerde olası bir tehlikeli duruma karşı acil müdahale tatbikatı gerçekleştirildi. Fotoğraflı haber...

A+A-

Teos Marina, yaptığı güvenlik ve çevre konularında ki tatbikatlarla her türlü tehlikeli duruma karşı acil müdahaleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

5312 sayılı "Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanun" kapsamında deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddeler ile kirlenme riskinden korumak için teorik ve pratik eğitimi Teos Marina'da gerçekleştirildi. 

Tatbikat dikkatle uygulandı

Eğitmen Hüseyin Aytekin, MEKE firması yetkilisi Yasin Latif Yazan ve Teos Marina liman personelinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat, dikkatle uygulandı.  

teosmarinatatbikat_1.jpg

Senaryo gereği denize fuel-oil döküldü

Tatbikattın senaryo gereği, manevra esnasında iskeleye çarpan bir teknenin tankında delinme oldu ve denize fuel oil döküldü. Olayı öğrenen acil müdahale ekibi olay yerine gerekli malzemeler ile gelerek derhal çalışmalara başladı. Denize bariyer çekilerek petrol sızıntısının yayılmasının önüne geçildi ve bu işlemin ardından ikinci aşamaya geçildi. Denize sızan petrolü temizleme çalışmasında kullanılacak malzeme kısa sürede kuruldu.

teosmarinatatbikat_2.jpg

Petrol sızıntısı geçici depolama havuzuna çekildi

İkinci etap çalışmasında denize bırakılan skimmer denilen yüzey sıyırıcı deniz pompası bağlı olduğu motopomp vasıtasıyla çalıştırıldı. Vakumlu yüzey temizlik pompası ile deniz yüzeyinde biriken petrol sızıntısı geçici depolama havuzuna çekilerek, deniz yüzeyi petrol sızıntısından temizlendi.

Denizden çekilen atıklar ise katı atık dopolama merkezine götürüldü

Tatbikatın son aşamasında da denizden çekilen atıklar, Teos Marina katı atık depolama sahasına getirilerek buradaki atık tanklarına alındı. 

teosmarinatatbikat_4.jpg

ViraHaber.com | Özel Haber

Bu haber toplam 3723 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.