1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Tersanecilik sektöründen Arif Madenci son yolculuğuna uğurlandı
Tersanecilik sektöründen Arif Madenci son yolculuğuna uğurlandı

Tersanecilik sektöründen Arif Madenci son yolculuğuna uğurlandı

Madenci Gemi Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Arif Madenci, sevenlerinin göz yaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı.

A+A-

Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesinde 1980 yılında kurulan ve 35 yıldır tersanecilik sektöründe hizmet veren Madenci Gemi Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Arif Madenci, oğlunu ziyaret için gittiği Ukrayna’da geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Cenazesi Türkiye’ye getirilen Arif Madenci için ilk tören Bozhane Camii’nde düzenlendi. Madenci’nin tabutunun üzerine fanatiği olduğu Galatasaray’ın bayrağı örtüldü. Alınan helallik ve kılınan cenaze namazının ardından Arif Madenci’nin naaşı yıllarca çalıştığı tersaneye getirildi. Arif Madenci için burada Kur’an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı ve helallik alındı. Madenci buradaki töreninin ardından eşi Yasemin, oğulları Ahmet, Mehmet, kızı Elifnaz ve diğer yakınlarının gözyaşları ile defin edilmek üzere Akçakoca ilçesine götürüldü.

arif-madenci.jpg

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Arif Madenci’nin Türkiye’nin önemli bir değeri olduğunu belirterek “Madenci Gemi Tersanesi ülkemizde ilk kurulan tersanelerden biridir. Bu güne kadar ülkemiz deniz ticaretine ve yurt dışında 10’larca gemi kazandırmış ve binlerce işçiye istihdam sağlamıştır. Ülkemiz ve bölge ekonomisini önemli katkılar sağlamış bir değerimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Arif Madenci kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Arif Madenci’nin cenaze törenine Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, eski Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanlarından Zeki Çakan, Madenci ailesinin yakınları katıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6739 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum