1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. 'The Bodrum Cup' kortej yürüyüşüyle başladı
'The Bodrum Cup' kortej yürüyüşüyle başladı

'The Bodrum Cup' kortej yürüyüşüyle başladı

Bodrum Yarımadasıyla bütünleşen “The Bodrum Cup” 28’inci kez start aldı. Festival havasında gerçekleştirilecek 28. The Bodrum Cup, görkemli bir törenle başladı.

A+A-

28. The Bodrum Cup’un, 17 Ekim pazartesi günü gerçekleştirilen açılış seremonisi öncesi, Marina Yacht  Club’ta The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Yarış Komitesi Başkanı İlker Bayındır, Teknik Komite Başkanı Uğur Ayaz ve hakem Gökhan Ünal tarafından Turkish Airlines'ın sponsorluğunda yelkencilere yarış detaylarıyla ilgili brifing verildi. 

Yerel yöneticilerin, yarışçıların, öğrencilerin katıldığı bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Korteje,  aralarında The Bodrum Cup Onursal Başkanı ve Era Yelken Kulübü Yöneticisi Erman Aras'ın da bulunduğu The Bodrum Cup ekibiyle birlikte CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürü Emre Tümer ile Deniz ve Kıyı Tesisleri Koordinatörü Özer Zoroğlu, Bodrum Liman Başkanı Attila Beyli, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, TURSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, yarışmacılar, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

the-bodrum-cup-1.jpgArtemisia'nın Bodrum'a gelişi canlandırıldı

Kortejde her yıl geleneksel olarak tarihin ilk kadın amirali Kraliçe Artemisia'nın Bodrum'a gelişi canlandırıldı. Kortej, Karşıyaka Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde, Bodrum Milta Marina’dan, Belediye Meydanı’na kadar yürüdü. Bodrum Belediye Meydanı’nda yapılan “Kampana Töreni“ öncesi, bando,  katılımcılara ve Bodrum halkına müzik ziyafeti çekti.

Barış rüzgarı karşı kıyıya taşınacak

Açılış töreninde ilk sözü alan 28.The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup’un 28 yıl önce bir hayal olarak başlayarak bugünlere geldiğine vurgu yaptı. Törende daha sonra söz alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Ege’nin barış rüzgarını karşı kıyıya götürdüklerini ifade ederek, The Bodrum Cup’un ekonomik anlamda Yunanistan’a da katkı yaptığına işaret etti. Konuşmaların ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ve Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal’ın hep birlikte kampanayı çalması ile 28.The Bodrum Cup başlamış oldu.

kampana-erman-aras,-bodrum-bld-bsk-mustafa-kocadon-001.jpg

The Bodrum Cup’ta ilk gün renkli geçti

28. The Bodrum Cup, yelken yarışlarının dışında birbirinden renkli atölye çalışmaları ve karma resim sergilerine de ev sahipliği yapıyor. Bodrum Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (BOSFAD) tarafından organize edilen ve “Concept Yapı Turizm Sanayi” sponsorluğunda yürütülen Fotoğraf Atölyesi, 17 Ekim pazartesi günü başladı. Atölye çalışmaları 21 Ekim tarihine kadar sürecek. Yine 17 Ekim pazartesi günü başlayan bir diğer sanat etkinliği ise 10 sanatçının Bodrum temalı karma resimlerinin sergileneceği ve dünyada ilk kez bir gemide geçekleştirilme özelliği taşıyan  “The Bodrum Cup Art Show” oldu. Zeynep Sanat Galerisi’nin öncülüğünde düzenlenen ve  21 Ekim tarihine kadar sürecek olan karma resim sergisi 19:00-22:00 saatleri arasında Fahri Kaptan1 Feribotu’nda sanat severlerle buluşacak. 28. The Bodrum Cup’un ilk günü; Mandalin Bar’da sahne alan Mehmet Erdem’in renkli konseri ile sona erdi

Teknelerle birlikte yemekler de yarışacak

28. The Bodrum Cup, sadece yelken değil, yemek tutkunlarına da hitap edecek. 18 Ekim’deki Bodrum-Gümüşlük ve 21 Ekim’deki Leros-Yalıkavak etapları sırasında teknelerde ekipler “Mavi Yolculuk Mutfağı”na kültürel bir katkı amacıyla yemeklerini de yarıştıracaklar. 28. The Bodrum Cup bu tip etkinliklerle deniz ve yelken sporu dışında çeşitli, renkli konulara da imza atıyor.

Yarışlar 5 etaptan oluşuyor

Tekne sahibi olmayanların da kabin kiralayarak katılabildiği yarışta, guletlerin yanı sıra IRC, Triandil, geleneksel ve diğer yelkenli kategorilerinde katılım sağlanıyor. Mavi yolculuk dünyasının en önemli organizasyonu olan “The Bodrum Cup” 18 Ekim de Bodrum’dan start alacak, yarışa katılan tekneler, Gümüşlük, Leros, Yalıkavak Palmarina üzerinden 22 Ekim günü tekrar Bodrum’a dönecek. 

the-bodrum-cup-2.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3173 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.