1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Toplu balık ölümleri çevrecileri korkutuyor
Toplu balık ölümleri çevrecileri korkutuyor

Toplu balık ölümleri çevrecileri korkutuyor

Geçtiğimiz günlerde Mersin'in Seyhan Irmağı'na dökülen zehirli atıklar binlerce balığın kıyıya vurmasına neden olurken, Bozcaada'da da belirlenemeyen bir sebeple binlerce sardalya kıyıya vurdu. Şimdi de aynı manzara ile Hatay'da karşılaşıldı.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde Bozcaada ve Mersin’de karşılaşılan ‘binlerce ölü balık manzarası’ şimdi de Hatay’da ortaya çıktı. Asi Nehri’nin taşmasıyla binlerce balığın Samandağ Meydan Sahili’ne vurması, kimyasal atık ihtimalini akla getirirken, çevreciler art arda gerçekleşen bu ölümlerle ilgili yetkililerden açıklama bekliyor.

Bozcaada’da kıyıya vuran binlerce sardalyanın ölüm nedeni bilinemezken, Mersin’de Seyhan Nehri’nin denize döküldüğü yerdeki ölü balıklar yetkilileri alarma geçirdi. Tarsus İlçesi'ne bağlı Baharlı Mahallesi yakınlarında, Seyhan Nehri’nin denizle birleştiği noktada milyonlarca kefal balığı telef olmuş halde kıyıya vurdu. Bu durumun Seyhan Irmağı’na karışan zehirli atıklar nedeniyle oluştuğunu belirten Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu, konuyu yetkililere bildirdi. Mersin’de toplu balık ölümlerine neden olan zehirli atık tehlikesinden sonra şimdi de Hatay’da aynı manzara ile karşılaşıldı.

Alınan bilgiye göre, Asi Nehri’nden gelen binlerce balık Samandağ Meydan Sahili’ne vurdu. Yağışların etkisiyle Asi Nehri’nin taştığı balıkların ise tuzlu suya karıştığı, ardından öldüğü ya da nehirde yayılma gösteren su sümbülü bitkisi veya atıkların balıkların ölümüne sebep olduğu tahmin ediliyor.

Yetkililer, balık ölümlerinin araştırıldığını bildirdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.