1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Trabzon Limanı'nda da Türk Bayrağı'na geçişler başladı
Trabzon Limanı'nda da Türk Bayrağı'na geçişler başladı

Trabzon Limanı'nda da Türk Bayrağı'na geçişler başladı

Trabzon Liman Başkanlığı'nda yeni çıkan yönetmeliğe göre yabancı bayrak taşıyan bütün ticari ve özel teknelerin, Türk bayrağına geçmesi için işlemler yapılmaya başlandı.

A+A-

Türk bayrağına geçecek olan bütün teknelerden vize harçlarının kaldırılması, KDV oranlarının yüzde 1’e, ÖTV oranlarının ise sıfıra indirilmesi ile birçok vergi yükünün hafifletilmesi yabancı bayraklı olan Türk tekne sahiplerinin, Türk bayrağına geçmesine vesile oldu.

Yüksek vergiler ve uluslararası geçişlerde yabancı bayrak sorunu yaşayan birçok Türk tekne sahibi, yeni yönetmelik ile düşük KDV oranlarından faydalanmak için Trabzon Liman Başkanlığı’na başvurmaya başladı.

tlb_bayrakgecisi_1.jpg

Liman Başkanlığı’ndaki işlemlerini tamamlayan ve Trabzon’da Türk bayrağına geçiş yapan ilk tekne sahibi İsmail Yavuz’a, Trabzon Liman Başkanı Ömer Hakan Seymen tarafından Türk bayrağı takdim edildi.

Türk bayrağına geçen tekne sahiplerinin hepsine bayrak verileceğini belirten Seymen, aynı gün ikinci olarak işlemlerini tamamlayan Uluer Vardaloğlu’na da bayrağı teslim edildi.

tlb_bayrakgecisi_2.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 9387 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.