1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trelawayn "Deniz Güvenliğinde Önlem Stratejileri"ne dikkat çekti
Trelawayn "Deniz Güvenliğinde Önlem Stratejileri"ne dikkat çekti

Trelawayn "Deniz Güvenliğinde Önlem Stratejileri"ne dikkat çekti

IMO Deniz Güvenliği ve Kolaylaştırılması Danışmanı Chris Trelawayn, Birleşmiş Milletler Müzakerelerinde (13 Şubat 2017) deniz güvenliği tehditti riskine karşın alınacak iyi koordine edilmiş stratejilerin belirlenmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

A+A-

Uluslararası barış ve güvenliğin tesisinden sorumlu Birleşmiş Milletler grubu, kritik altyapıyı terorist saldırılardan korumak adına uluslararası işbirliği yönergesini ortaya sürdü.

Açık oturumda konuşan Trelawry, IMO'nun güvenlik tehditlerine karşın üye devletlerin çaydırıcı önlemler alma konusundaki imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik, kapsamlı teknik işbirliği aktivitelerine vurgu yaptı.

IMO, SOLAS Sözleşmesi kapsamında gemi ve limanlar için deniz güvenliği önlemlerini içeren kritik altyapıların korunmasına destek veren; gemilerin varış, kalış ve kalkışlarına ilişkin kanundışı uygulamaların önüne geçmek adına Kolaylaştırma Sözleşmesi (the Facilitatiton Convention) çerçevesinde bir dizi zorunluluk getirdi.

IMO ayrıca açık deniz tesisleri, gemi ve limanların korunmasına yönelik bazı rehberler, öz değerlendirme gereçleri, eğitim materyalleri geliştirdi. Bu bağlamda IMO'nun güvenlik önlemleri konusunda üzerinde durduğu ana konu, sürekli bir risk yönetimi devamlılığının sağlanmasıdır.

Kaynak: Safety4Sea

Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.