1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Trieste’ye Ro-Ro seferleri başladı
Trieste’ye Ro-Ro seferleri başladı

Trieste’ye Ro-Ro seferleri başladı

Akport Limanı’ndan Trieste’ye Ro-Ro seferleri başlatıldı.

A+A-

Trakya’yı Avrupa’ya bağlayan önemli bir çıkış noktası olan Akport Tekirdağ Liman İşletmesi, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda atılımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz ay Fransa’nın Toulon Limanı’na Ro-Ro seferleri yapılmaya başlanan limandan, bu kez İtalya’nın Trieste Limanı’na da Ro-Ro hizmeti başladı.

 

Akport Tekirdağ Liman İşletmesi Genel Müdürü Serdar Sözeri: “Avrupa’nın önemli iki limanına yapacağımız seferlerle ihracat seferberliğinde önemli bir misyon üstleniyoruz.”

 

Akkök Şirketler Grubu bünyesinde yüksek kapasiteli, çağdaş bir liman olarak faaliyet gösteren Akport Tekirdağ Limanı ile Beynelmilel Kombine Taşımacılık (BKT) arasında yapılan anlaşmaya göre, Akport’tan İtalya’nın Trieste Limanı’na ilk Ro-Ro seferi Mayıs ayı başında gerçekleştirildi. Başlangıçta haftada 2 sefer olarak planlanan Ro-Ro hizmeti, önümüzdeki aylarda haftada 3 sefere çıkarılacak.

 

Ro-Ro seferleriyle Türkiye ve AB ülkeleri arasında sinerji yaratmayı hedeflediklerini belirten Akport Tekirdağ Liman İşletmesi Genel Müdürü Serdar Sözeri, “Nisan ayında Fransa’nın Toulon, bu ay da İtalya’nın Trieste limanlarına Ro-Ro hizmeti vermeye başladık. Bu seferlerin başlamasının, Avrupa’ya olan ihracatın önündeki engelleri büyük ölçüde kaldıracağına inanıyoruz” dedi.

 

Akport Tekirdağ Limanı'nın taşıyıcılara ciddi bir avantaj getirdiğini belirten Sözeri, "Tekirdağ Ro-Ro hizmeti, denizcilik firmaları için Avrupa’ya veya Avrupa'dan Türkiye'ye ulaşmakta, Marmara içlerine uzanan terminallere oranla tek gidişte 4 saat olmak üzere deniz seyri zamanı ve ciddi yakıt tasarrufu sağlıyor" diye konuştu.

 

Akport’ta yatırımlar sürecek

350 metre boyunda, -14 metre draftlı 2 adet ek rıhtım inşaatı tamamlanan Akport’un, Tekirdağ–Muratlı demiryolunun önümüzdeki günlerde devreye girmesiyle Trakya Bölgesi’nin tek demiryolu bağlantılı limanı olacağını vurgulayan Sözeri şunları kaydetti:

 

“Tekirdağ Limanı’nda, yıl boyunca kesintisiz işlem yapılmasına olanak veren uygun şartlarda, müşterilerin ihtiyaçlarına göre sorumluluk ve uyumlulukla güvenli, güvenilir ve yüksek kalitede hizmet veriyoruz. Trakya Bölgesi’nin merkezinde olan limanımız, İstanbul, Yunanistan ve Bulgaristan'a kolayca ulaşım sağlıyor. Konteyner, Genel Kargo ve Sıvı Yük Kargo nakliyat hizmetleri isteğe bağlı olarak modern bir şekilde fabrikalara veya herhangi bir noktaya ulaştırılıyor. Akport’ta, Teknoport'un hayata geçirilmesi için yeni yatırımlar planlıyoruz. Yapılan rıhtım yatırımlarının ve limanın içine kadar gelecek demiryolu hattının tamamlanmasıyla Akport, Avrupa ve Anadolu arasındaki en önemli bağlantı noktalarından biri olacaktır. Marmara Denizi’nde bulunan limanlardan Akport’a direkt sefer yapılmasıyla İstanbul’u by-pass edecek olan TIR’lar, İstanbul trafiğine de önemli oranda rahatlık getirecek.”

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.