1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. TSK, gemi kazasıyla ilgili açıklama yaptı
TSK, gemi kazasıyla ilgili açıklama yaptı

TSK, gemi kazasıyla ilgili açıklama yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri, dün öğlen saatlerinde Karadeniz'de yaşanan gemi kazasıyla ilgili olarak internet sitesi üzerinden yazılı basın açıklamasında bulundu.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetlerine ait RFS LIMAN isimli istihbarat gemisi ile Togo bandıralı YOUZARSIF H isimli yük gemisi, 27 Nisan 2017 tarihinde saat 11.45 civarında İstanbul Boğazı yaklaşma sularında Kilyos kuzeyi, 29 km mesafede yoğun sis nedeniyle çarpışmıştır.

Türk arama kurtarma sahasında meydana gelen kaza sonrasında, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca olaya süratle müdahale edilerek 78 kişiden oluşan Rus askerî gemisi personelinin tamamı sağ olarak kurtarılmıştır. Anılan Rus askerî gemisi kaza sonrasında kısa süre içerisinde batmıştır. Kayıp gemi personeli bulunmamaktadır.

Togo bandıralı gemide hafif hasar olduğu öğrenilmiştir. Romanya’dan çıkarak Ürdün’e intikal etmekte olan geminin, sıhhi tahliye gerektiren personeli bulunmamaktadır.

Arama Kurtarma harekâtı; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından TCG İMBAT ve TCG KILIÇ hücumbotları, TCG AKIN kurtarma gemisi ve TCG TEKİRDAĞ karakol gemisi ile bir adet SH-70 tipi helikopter; Hava Kuvvetleri Komutanlığından bir CN-235 arama kurtarma uçağı ve bir arama kurtarma helikopteri; Sahil Güvenlik Komutanlığından bir sahil güvenlik botu ve bir arama kurtarma helikopteri ile yürütülmüştür.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

tsk-basin-aciklamasi-1.jpgtsk-basin-aciklamasi-2.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3310 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.