1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turistlerin yeni gözdesi olacak
Turistlerin yeni gözdesi olacak

Turistlerin yeni gözdesi olacak

Amasya, binlerce turisti taşıyan kurvaziyer gemi turlarının yeni gözdesi olma yolunda ciddi bir adım attı.

A+A-

Kurvaziyer gemi turlarının Türkiye'deki duayen ismi Karavan Turizm firmasının sahibi Alex Baltazzi, TURSAB İzmir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay ve Turizmci Hüseyin Doğan Kürkçü, Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya'nın davetlisi olarak geldikleri Amasya'da incelemelerde bulundular.

Amasya'nın beklediğinden daha güzel bir şehir olduğunu belirten Alex Baltazzi, “Amasya'da tarih korunmuş. Tabiat ise tarihle iç içe. Kültür turizmi için aranan nitelikler fazlasıyla var. Üstelik şehrin son yıllarda turizmde aldığı mesafede bizleri etkiledi” diye konuştu.

 

Yurt dışında binlerce turisti taşıyan kurvaziyer gemi turlarının Türkiye'de belirli limanlara günübirlik demirlediğini ve yaklaşık 10 saat boyunca turistlerin karada kaldıklarını belirten Alex Baltazzi, “Biz konuklarımıza gösterebileceğimiz yeni liman ve yöreler arıyoruz. Bu çerçevede Samsun limanı ve Samsun'a karayoluyla yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki tarihi kent Amasya bizim için yeni bir uğrak yeri olacak” şeklinde konuştu.

Samsun'a gelecek gemilerin Samsun, Amasya, Çorum, Tokat bölgesinde ağırlanabileceklerini belirten Amasya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Kaya, “Bu çerçevede dört ili kapsayacak bir turizm destinasyonu oluşturma çabasındayız. Gemilerde Samsun limanına gelecek turistler, otobüslerle bu şehirlere taşınabilir ve bölgemiz turizmde daha etkin bir konuma erişebilir” diye konuştu.

 

İnternethaber

Bu haber toplam 935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.