1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Turizm cenneti Çeşme'de doğa katliamı
Turizm cenneti Çeşme'de doğa katliamı

Turizm cenneti Çeşme'de doğa katliamı

Türkiye'nin turizm cenneti Çeşme'nin tertemiz denizi ve bakir doğası göz göre göre katlediliyor.

A+A-

Türkiye'nin turizm cenneti Çeşme'nin tertemiz denizi ranta kurban ediliyor. Tatil sezonunda inşaat yasağı olmasına rağmen çalışmalar sürüyor. Kıyıları beton yığınına çeviren şirketler atık sularını denize akıtıyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme'de doğa katliamı yaşanıyor. İlçenin tertemiz denizi pek çok noktadan kirletiliyor. Boyalık Plajı'nda Mehmet Başar Karcıoğlu adlı işadamına ait Kar İnşaat otel inşa ediyor. Turizm sezonunda yürürlüğe giren inşaat yasağına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. İnşaatın temel suları ve kirli atıkları döşenen bir boru ile denize akıtılıyor. Göz göre göre yaşanan doğa katliamına hiç kimse “dur” demiyor.

SÖZCÜ benzer olayların Çeşme'nin başka koylarında da yaşandığını ortaya çıkarmıştı. Folkart İnşaat, Paşalimanı Koyu'nda denize 30 metre mesafede dev konutlar yapıyor. Turizm Bakanlığı'ndan otel belgesi alınmasına rağmen residans adı ile tanıtımı yapılan lüks konut yapılaşması, ikisi bodrum olmak üzere yedi katlı olacak. Şirket, inşaatın temel alanından açtığı kanal ile kirli atıklarını denize boşaltmıştı. Doğa harikası koy mahvolmuş ve çamur deryasına dönmüştü.

Halk sağlığına tehdit

Kirlilik, bu bölgelerde denize giren vatandaşların sağlığını tehdit ediyor. Turizmin geleceğini de riske atan, sualtı ekosistemine darbe vuran doğa katliamlarına rağmen, sorumlu kurum ve kuruluşlardan ses çıkmıyor. Yetkililer görevini yapmıyor ve Çeşme'nin denizinin kirlenmesine seyirci kalıyor. Bir başka ilginç husus ise bu şirketlerin süslü afişler ve pahalı reklamlar yaparak insanları kirlettikleri doğaya davet etmesi…

Kaynak: Sözcü Gazetesi

ViraHaber.com

Bu haber toplam 33746 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.