1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Turizm cennetindeki yangın kontrol altına alındı
Turizm cennetindeki yangın kontrol altına alındı

Turizm cennetindeki yangın kontrol altına alındı

Antalya'nın Kumluca ilçesinin turistik bölgesi Adrasan'da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

A+A-

Kumluca'ya bağlı tatil merkezi  Adrasan Mahallesi Seylemit mevkiinde dün saat 11.00 sıralarında başlayan orman yangını, gece boyu müdahaleyi sürdüren kara ekiplerinin çalışmasının ardından sabah saat 07.00 sıralarında kontrol altına alındı. Bu sabah ise 4 helikopter ve 2 uçağın da katıldığı soğutma çalışması başlatıldı. Yangının kontrol altına alınmasında rüzgarın etkisini yitirmesi, nem oranının yükselmesi ve kara ekipleri sayısının artırılmasının etkili olduğu belirtildi. Yanan alan miktarı ise 150 hektarı geçti. Kumluca Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz da, "Yangın tamamen kontrol altında, soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi

Açıklama: http://app.winwords.adhood.com/adtextapierror?inventory=165890&rnd=789536&errorid=1Bakan Eroğlu: Kumluca'daki yangın kontrol altına alındı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Adrasan ve Kumluca'daki yangınlarla ilgili dün yaptığı açıklamada, "Kumluca'daki yangını söndürmüştük ama sabahleyin rüzgarın ters dönmesi neticesinde tekrar alevlendi. Ama şu anda Kumluca'daki yangını kontrol altına aldık" demişti. Eroğlu, ekiplerin Adrasan'a yönlendirildiği bilgisi vermişti.

Bütün oteller risk altındaydı

Açıklamalarına devam eden Eroğlu, "Otelleri korumak için orman teşkilatı kendine has, dünyada ilk defa uyguladığı metotla oradaki bütün otelleri yanmaktan kurtardı, yoksa oteller büyük bir risk altındaydı." açıklamasını da yapmıştı.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor

Yangının çıkış sebebiyle ilgili soru üzerine Eroğlu, şu sözleri söylemişti:

"Elimizde net hiçbir veri yok. Bununla ilgili Antalya Valiliği, emniyet teşkilatı ve jandarma çok sıkı bir çalışma yapıyor. Biz şu anda sadece bütün gücümüzle yangını söndürmek için gayret ediyoruz. Adrasan'daki yangının muhtemelen o civardaki bir serada bir takım maddeleri dışarı atıp yakmak isterken çıktığı şeklinde bir ihbar geldi ama net bir şey değil".

Adrasan'da 150 hektarın üzerinde alan yandı

Öte yandan, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de, dün yaptığı açıklamada Adrasan'daki yangını söndürmek için tüm Türkiye'deki ekipmanlarını Antalya'ya yığdıklarını belirtmişti. Adrasan'da şu ana kadar 150 hektarın üzerinde alanın yandığını aktaran İsmail Üzmez, "Kumluca Erentepe'deki yangını kontrol altına aldık. Olimpos'ta çok şiddetli rüzgar var. Uçakları helikopterleri buraya yönlendirmemize rağmen aşırı dağlık olması nedeniyle zorluk yaşadık. Olimpos yangınının insanlara ve yerleşim yerlerine zarar vermemesi için karşı ateşle istikametini çevirdik. Yangını tepelere doğru aktardık. 100 arazöz, 20 dozer, uçak, helikopter ve 500'ün üzerinde personelimizle bu yangını söndürmek için sabaha kadar çalışacağız" diye konuşmuştu.

Olimpos tahliye edilmişti

Dün rüzgarın da etkisiyle yangın hızla yayılmış Olimpos’taki turistik tesisler büyük tehlike atlatmıştı. Yangının Olimpos'a yaklaşmasıyla bölgede bulunan vatandaşlar ve turistler tahliye edilmişti.

ViraHaber.com

 

Bu haber toplam 2330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.