1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Turizmciler gözünü komşu Midilli´ye dikti
Turizmciler gözünü komşu Midilli´ye dikti

Turizmciler gözünü komşu Midilli´ye dikti

ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı: "Midilli ile Çanakkale turizmine yeni bir destinasyon açmak istiyoruz." dedi.

A+A-

ÇATOD ( Çanakkale Turistik Otelciler Derneği ) Başkanı Kemal Pazarbaşı yaptığı açıklamasında, Çanakkale ve Midilli arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilmesi muhtemel deniz seferlerinin Çanakkale turizmine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Komşu Midili Adası Çanakkale turizmi için çok önemli

Bu konuda ciddi çalışmalar içinde olduklarını dile getiren Pazarbaşı, Midili Adası ile Çanakkale’yi buluşturacak en önemli gümrük kapısının Geyikli İskelesi olacağını söyleyerek, “Çanakkale’nin birçok kültürel, ekolojik kaplıca gibi birçok alternatif turizm çeşitliliği var. Ancak tüm bunların yanı sıra yanımızda bulunan bir Midili adası var. Bu adanın bizler için çok büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum.  Ancak buradaki eksiklik gümrük kapısının olmayışı ve onların buraya geçişini sağlamaları için senelerden bu yana mücadele veriyoruz. Son zamanlarda yaptığımız görüşmeler sonucunda bu konuyu belli bir seviyeye getirdik. İnşallah devlet büyüklerimiz de bu sesimize kulak verir. Şu an için bu konuda hazır olan limanımız Geyikli” dedi.

Geyikli Limanı Midilli ile ulaşım için en uygun noktadır

GESTAŞ ile birlikte seferler düzenlenip, kışın nüfusu 100 bin, yazın 500 bin olan ve Avrupa’nın çeşitli noktalarından altı tane uçak inen Midilli adasından turistleri Çanakkale’ye, Troya Bölgesine getirmek istediklerini de ifade eden Başkan Kemal Pazarbaşı,  “ Midilli adasından gelmesini beklediğimiz misafirleri hem alışveriş turizmi hem kültürel turizm hem de dini inanç turizmi adı altında getirmek istiyoruz. Tabi burada turizmin en önemli etkenlerin en birisi olan ulaşım bu konuda bizler için sorun. Midilli ile Babakale noktası en yakın nokta. Ama orada da hem gümrük sorunumuz var hem de Babakale’den sonra  Çanakkale ve diğer  taraflara ulaşmak için yol sorunu var. Bunun için en yakın yerin Geyikli Limanı olduğunu düşünüyoruz. Buradan bir saat 15 dakikalık deniz ulaşımı var. Geyikli’den de en fazla bir saat içinde dolmuşlar ile ulaşım sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Eğer bu düşüncelerimizi gerçekleştirebilirsek Çanakkale turizmine yeni bir destinasyon açmış olacağız. Hem bizlerin gidişi hem onların gelişi için çok uygun şartlar oluşacak. Midilli’den de bu konuda çok ciddi talep var. Biz daha önce de yaklaşık üç sene önce ilgili birimler ile Midilli’de ve burada ortak toplantılar yapmıştık. O zamandan beri bu konunun üzerindeyiz. Ama bir türlü o zamandan bu zamana bir yol kat edemedik. Bu konuda umutluyuz. Önümüzdeki dönemde  Mart-Nisan aylarından itibaren 2017 yılını bir deneme yılı olarak görmek istiyoruz. Sonrasında da devamlılığı olan devam edecek bir kapımız olarak umut ediyoruz. Bu da Çanakkale ve böl gemiz için güzel bir turizm hareketi olur” diye konuştu.

Haber: Halil Öncü / İzmir

Bu haber toplam 4254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.