1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türk Armatörler Birliği'nde "TAB Forum" toplantısı yapıldı
Türk Armatörler Birliği'nde "TAB Forum" toplantısı yapıldı

Türk Armatörler Birliği'nde "TAB Forum" toplantısı yapıldı

Türk Armatörler Birliği üyelerinin deniz taşımacılığındankaynaklanan sıkıntılarını dile getirdikleri ve bunlara çözümlerin arandığı bir toplantı gerçekleştirildi.

A+A-

26 Ekim 2016 Pazartesi günü Türk Armatörler Birliği merkez binasında "TAB FORUM" adı altında, Türk Armatörler Birliği üyelerinin deniz taşımacılığından kaynaklanan sıkıntılarını dile getirdikleri ve bunlara çözümlerin arandığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Ticari sorun ve kaygılar dile getiriliyor

Yeni bir anlayış çerçevesinde üyelerine ve sektöre sunulan bu toplantılar ile üyeler ticari sorunlarını ve kaygılarını dile getirmekte, dile getirilen sorunlar Türk Armatörler Birliği'nce incelendikten sonra sorunların çözüm aşamasına geçilmekte ve belirli dönemlerde bu sorunlara üretilen çözümler üyelere aktarılıyor.

tab_forum01.jpg

"Türk Deniz Taşımacılığı Değerlendirme Raporu" sunumu yapıldı

İlki 5 Eylül 2015 tarihinde yapılan TAB FORUM'un ikincisi bir yıl aradan sonra Ekim ayında icra edildi. Bu toplantıda geçen yıl üyelerden toplanan sorunlar çerçevesinde çok detaylı bir şekilde hazırlanan ve devletimizin ilgili makamlarına Mayıs-Ekim 2016 tarihleri arasında gönderilmiş olan "Türk Deniz Taşımacılığı Değerlendirme Raporu" hakkında bir sunum yapıldı ve 2016 yılına yönelik üyelerin sorunları dinlendi.

Üç ana başlık altında hazırlanmış olan 2015 yılı raporu; Ekonomik Krizden Kaynaklanan Sorunlar (Finansman ve Gemi İşletme Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin), Mevzuat ve Uygulamalarından Kaynaklanan Sorunlar, Denizcilik Strateji ve Politikaları ile Bunlara İlişkin Eylem Planlarının Yeterliliğine İlişkin Sorunlar başlıkları altında incelenmiş ve aynı zamanda çözüm önerileri de bu rapor ile sunumu gerçekleşti.

Bu raporun irdelediği sorunlardan bazıları çözüme kavuşturulmuş, bazıları da hâlihazırda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızca çok yakından takip edildiği ve incelenmenin devam ettiği belirtildi.

Yeni gemi inşa destekleme çalışmaları kesintiye uğradı

Bu sene yapılmış olan TAB FORUM'da ise ana başlıklar olarak; kredi ve finansal işlemler konularında armatörlerimizin yurtiçinde yaşamakta oldukları ve karşılaştığı sorunlar, seferden men cezalarının uygulanmasında karşılaşılan sıkıntılar, İŞKUR ile denizcilik anlamında imzalanan işbirliği anlaşmasında stajyerlerin gemilerde çalıştırılmasına ilişkin eksiklikler, sektörümüzde "Hurda Teşvik" olarak ifade edilen yeni gemi inşa destekleme çalışmalarının kesintiye uğramış olması ve diğer sorunlar tartışıldı. Ayrıca 2015 yılı çalışmasında sektörümüz açısından çok önemli olduğu değerlendirilen sorunlar bu toplantıda bir kez daha gözden geçirildi.

tab_forum02.jpg

TAB FORUM adı altındaki üçüncü toplantının sadece üyelerle değil, daha geniş katılımla tüm armatörlerimiz ve ilgili tarafların katılımlarıyla 2017 yılının başında yapmayı planlandığı açıklandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3286 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.