1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Türk Boğazları mercek altına alınıyor
Türk Boğazları mercek altına alınıyor

Türk Boğazları mercek altına alınıyor

Sarıyer Belediyesi tarafından Türk Boğazları'nda yaşanan tehlikelere dikkat çekmek için 20 Temmuz'da “80. Yılında Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Türk Boğazları” konulu panel düzenlenecek.

A+A-

Yılda 6 binden fazla tehlikeli yük taşıyan, toplam 60 bin civarında geminin geçtiği Türk Boğazlarında tehlike her geçen gün artarak devam ediyor.

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen “80. Yılında Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Türk Boğazları” konulu panelde  Prof. Dr. Mustafa Aydın, Dr. Şükrü Elekdağ, Prof. Dr. Sezer ILGIN ve Kaptan Ayhan Çekiç konuşmacı olarak yer alacak.

Açılış konuşmasını Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yapacağı paneli Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk yöneteceği panelde, Montrö Boğazlar Sözleşmesinin 80. yılı dolayısıyla Boğazlar konusundaki son gelişmeler değerlendirilecek. Ayrıca özellikle Sarıyer gibi Boğaza kıyısı olan Belediyelerin bu tür kazalar karşısında alabileceği tedbirler incelenip, olası riskleri en aza indirmek için ortak akıl politikası oluşturularak nelerin yapabileceği tartışılacak.

“80. Yılında Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Türk Boğazları” konulu panel, 20 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00 ile 16.00 arasında Sarıyer'de bulunan Yaşar Kemal Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3401 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.