1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Türk Gemiadamlarının uluslararası istihdamı toplantısı gerçekleşti
Türk Gemiadamlarının uluslararası istihdamı toplantısı gerçekleşti

Türk Gemiadamlarının uluslararası istihdamı toplantısı gerçekleşti

İMEAK Deniz Ticaret Odası Eğitim ve İstihdam Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Türk Gemiadamlarının Uluslararası İstihdamı Toplantısı’ gerçekleşti.

A+A-

Onur Ömer BİLGİ - Vira Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Eğitim ve İstihdam Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Türk Gemiadamlarının Uluslararası İstihdamı Toplantısı’ dün Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Türk Gemiadamlarının Uluslararası İstihdamı Toplantısı’na Deniz Ticaret Odası Eğitim ve İstihdam Komisyonu üyeleri Yusuf Sertkaya, İhsan Gönül, KOSDER Başkanı Salih Zeki Çakır, Türk Deniz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Çetin Erzor, Deniz Liman Tersane Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Rahmi Şişman ve sektör temsilcileri katıldı. 

Türkiye’de kurulan istihdam ofisleri ile başlayan toplantıda ilk sunumu TÜDEV Kariyer Planlama İktisadi İşletmesi operasyon sorumlusu Tufan Şahin gerçekleştirdi. Şahin, Türk gemiadamlarının uluslararası istihdamının sağlanamamasındaki en büyük nedenin kültürel sıkıntıların yanı sıra en büyük sebep Türk zabitlerinin endorsment sorunu olduğunu dile getirdi. Bu sorunu aşmak için bir çok girişimde bulunduklarını belirten Tufan Şahin, kendilerinin yetersiz kaldığını denizcilik idaresinin bu konuda kendilerine yardımcı olmaları gerektiğini söyledi. 

TÜDEV Kariyer Planlama İktisadi İşletmesi operasyon sorumlusu Tufan Şahin’in ardından söz alan Ekol İnsan Kaynakları Müdürü Vurgun Karayel söz aldı. Ekol Denizcilik Kursu’nun 25 bin kişilik veri tabanını kullanarak ücretsiz olarak hizmet verdiklerini belirtti. 

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Salih Zeki Çakır ‘Eğitim ve armatör taraflarının bir araya gelerek sorunları birlikte çözmelidir’ dedi. Çalışanlarına empati kurarak yaklaştığını söyleyen Çakır, kaliteli ve nitelikli insan kaynağına ulaşılamaması durumunda sektörün olumsuz etkileneceğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

KOSDER Başkanı’nın açıklamasından sonra katılımcılar da istihdam ve gemiadamları eğitimleri ile ilgili görüşlerini belirttiler. 

istihdamgaleri.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 3864 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.