1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türk Loydu Vakfı 61. Olağan Genel Kurulu yapıldı
Türk Loydu Vakfı 61. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türk Loydu Vakfı 61. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türk Loydu Vakfı 61. Olağan Genel Kurulu 20 Nisan 2017 Perşembe günü Türk Loydu merkez binası Prof. Dr. Teoman Özalp Konferans Salonu’nda yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

A+A-

Hüseyin Altay YONTAN / ViraHaber.com

Türk Loydu 61. Genel Kurulu’na İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, TOBB Başkan Yardımcısı ve Türk Loydu Yönetim Kurulu üyesi Halim Mete, GMO Başkanı Nuri Uygur, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Salih Zeki Çakır’ın yanı sıra kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan delegasyon üyeleri katılım gösterdi.

Türk Loydu Vakfı’nın 61. Olağan Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Cem Melikoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Cem Melikoğlu, öncelikle divan heyetinin oluşturulması ve genel kurul zabıtlarının imzalanması için divana yetki verilmesi konusuna değindi. Oy birliğiyle önerilen isimlerden oluşan divan heyeti, Ali Eser (Divan Heyeti Başkanı), Erdoğan Aslan (Divan Heyeti Başkan Yard.), Hasan Müftüoğlu (Yazman) ve Ercan Özokutucu (Üye)’den oluştu.

cem-melikoglu-003.jpg

“Türk Loydu için ilerleyici bir ortam sağladık”

Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Cem Melikoğlu konuşmasında şunları söyledi: “2016 yılında önemli olaylar yaşadık. Türkiye, erken seçim beklerken 15 Temmuz’da bir müdahale durumu ile karşı karşıya kaldı ve çok şükür durumu atlattı. Yakın bölgemizde, Suriye’de bir iç savaş söz konusu ki bu durum da bizi etkiledi. Bunların yanı sıra dünya ekonomisindeki değişiklikler de özellikle denizcilik sektörünü etkiledi. Tüm bunlara rağmen Türk Loydu için ilerleyici bir ortam sağladık. Bizler ne yaptık dersek eğer, Türk Loydu’nda yapısal bir dönüşüm başlattık. Kar amaçlı bir şirket yapısında tutmaya başladık. Daha müşteri odaklı hareketler içinde bulunmaya çalışıyoruz. Yoğun bir denetim döneminden geçtik. Personel yapımızı da günümüz şartlarını göz önüne alarak arttırmamaya çalıştık. Bazı arkadaşlarımıza ekstra görevler vererek çalışmaları yoğunlaştırdık. Bu nedenle tüm çalışma arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yapısal değişiklikler kapsamında ise, Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği (IACS) üyeliği ve AB tanınırlığı için bir eylem planı oluşturduk, bu oluşturulan planın da aksamadan ilerlediğini söylemek doğru olacaktır. Yapılan tüm çalışmalarımıza ilişkin detaylara ise yıllık çalışma raporlarımızdan ulaşmak mümkündür.”

metin-kalkavan-003.jpg

“Kurumsallıkla birlikte istikrara da önem veriyoruz”

Türk Loydu Vakfı 61. Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, yapılacak olan genel kurulun başarılı geçmesini dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Loydu’nun bizler için ayrı bir yeri var. Değerli Teoman Özalp ağabeyimizi anmadan olmaz. Geçen genel kurulda burada aramızdaydı ama bu sefer maalesef bizimle değil, kendisini anmamız gerekiyor ki çok büyük emeği ve katkıları vardır Türk Loydu’nda. Bizler, Deniz Ticaret Odası olarak kurumlar arası ilişkilere ve kurumsallığa önem vermekteyiz. Bu kurumsallık ile birlikte istikrara da son derece önem veriyoruz. Benim şahsi görüşüm, burada her zaman bir gemi mühendisini görmektir. Teknik birisinin olması da bizim için çok önemlidir. Türk Loydu, bizlerin çok desteklediği bir kurumdur. Yapmış oldukları çalışmalarda da ayrıca kendilerine başarılar diliyorum. Farklı fikirlerde olabiliriz ama birlikteliğimizi bozmamak gerekir, böylelikle demokrasimize sahip çıkmamız lazım. Bu vesileyle de yeni seçilecek yönetim kuruluna da başarılar diliyor ve tebrik ediyorum.”

Yapılan açılış konuşmaları sonrasında Türk Loydu Vakfı’nın “2016 yılı Bilanço ve Denetim Raporu” Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Halim Mete tarafından delegelere ve katılımcılara aktarıldı. Rapor sunumunun ardından ise yönetim ve denetim kurullarının ibrası ile 2017 yılı bütçesinin takdimi, görüşülmesi ve onaylanması oy birliği ile gerçekleştirildi.

tl-61.donem-yonetim-kurulu.jpg

Yapılan sunumlar ve ibrazlar sonrasında gerçekleşen Türk Loydu Vakfı 61. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde Gemi Mühendisleri Odası’ndan Cem Melikoğlu, Gürsel Yıldız, Gürsel Gürçay, Ferhat Acuner ve Hakan Akyıldız, Türkiye Sigorta Reasurans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nden Atilla Oksay ve Akif Eroğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası’ndan Halim Mete ile İstanbul Sanayi Odası’ndan Atilla Çiftçigüzeli Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu üyeliklerine, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Derya Turgut, Ufuk Teker ve Ali Önder seçildi.

Yeni dönemin gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında Cem Melikoğlu Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Atilla Çiftçigüzeli Başkan Vekili, Halim Mete Sayman olarak seçilerek görevlerine başladı.

Haber & Fotoğraflar: Hüseyin Altay YONTAN | ViraHaber.com

Bu haber toplam 3534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.