1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Türk Loydu'ndan "emisyonlar" hakkında seminer
Türk Loydu'ndan "emisyonlar" hakkında seminer

Türk Loydu'ndan "emisyonlar" hakkında seminer

Türk Loydu, Deniz Ticaret Odası’nda düzenlediği seminerde IMO ve Avrupa Birliği’nin gemilerden kaynaklanan emisyonlar hakkında yayınladığı kurallarla ilgili sektöre yönelik bilgiler verdi.

A+A-

Günümüzde limanların çoğunlukla insanların çalıştığı ve yaşadığı bölgeye yakın olması ve liman içi emisyon değerlerinin yerel hava kalitesini doğrudan etkilemesi nedeniyle hava kirliliği denizcilik ve liman sektöründe gerek bölgesel gerekse uluslararası alanda oldukça önemli bir konu halini almıştır. Gemilerden kaynaklanan emisyonlar hakkında yaptığı çalışmalar ile öne çıkan Türk Loydu da, bu kapsamda 25 Mayıs Perşembe günü İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda bir bilgilendirme semineri düzenledi.

Yüksek ilgi gören seminerde Türk Loydu sörveyörü Cemil Yücel Talay tarafından kapsamlı bir sunum yapılarak, IMO ve AB tarafından yürürlüğe konulan kurallar ve bu kapsamda denizcilik sektörünü gelecekte bekleyen gelişmeler hakkında detaylı bilgiler verildi. Sunum kapsamında Deniz Taşımacılığından Kaynaklanan Emisyonlar ve Sera Gazlarının İncelenmesi, bu kapsamda IMO ve AB Yaklaşımları ile AB MRV kapsamında izleme, raporlama ve doğrulama sürecindeki yaşanabilecek güçlükler ele alındı. Sunumun ardından katılımcılar tarafından iletilen soruların cevaplanması ile birlikte seminer sona erdi.

Denizcilik sektöründen farklı kurum ve kuruluşların ilgi gösterdiği seminer, Temmuz ayında Türk Loydu tarafından tekrar düzenlenecek.

Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.