1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Türk tersaneleri kapılarını basın mensuplarına açtı
Türk tersaneleri kapılarını basın mensuplarına açtı

Türk tersaneleri kapılarını basın mensuplarına açtı

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı öncesinde Türk tersaneleri dev yatırım ve projelerini basınla paylaştı.

A+A-

Türk gemi inşa sanayi, alınan tedbirler ve teşvikler sayesinde 2017 yılının ikinci yarısında atağa kalkmaya hazırlanırken sektör, gemi tamir-bakım-onarım konusunda da dünya lideri olma yolunda hızla ilerliyor.

Tuzla Tersaneler Bölgesi’ne gerçekleştirilen gezide sırasıyla SANMAR, GEMAK ve TK TUZLA tersaneleri ziyaret edildi. Ziyaret sırasında sektörün hedefleri arasında Türk savunma sanayi için yapılan üretimin yurt dışına pazarlanması yer aldığı da dile getirildi.

Pendik Green Park Convention Center’da 21 – 24 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı kapsamında gerçekleştirilen Tuzla Tersaneler Bölgesi Gezisi’ne SANMAR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün, GEMAK Grup CEO’su Birol Üner, TK Tuzla Tersanesi Genel Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Levent Zorer ile GİSBİR Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Özek katıldı. Katılımcılar kendi tersaneleri hakkında bilgi verirken, sektör hakkında da değerlendirmelerde bulundular.

sanmar.jpg

Exposhipping İstanbul, Denizcilik Sektörünü İhtiyacı Olan Uluslararası Pazarlarla Buluşturacak

Bu yıl 14’ncü kez düzenlenen Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı kapsamında düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Tersane - Basın Buluşması , gemi sanayiinin potansiyeli ve gücünü kamuoyuna anlatmada önemli bir etkisi olduğunu ifade eden UBM EMEA Türkiye Proje Danışmanı Esin Göksel Aslıhan, “IMEAK Deniz Ticaret Odası adına 21-24 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceğimiz 14.Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı’nda Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarından 43 ülkeden 150’nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000’ni aşkın denizcilik profesyonelini ağırlayacağız” dedi.

Aslıhan şöyle devam etti: “ Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde Azerbaycan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Ukrayna, Norveç, Rusya Federasyonu ve Türkmenistan başta olmak üzere denizcilik sektörüne yeni projeler kazandıracabilecek hedef ülkelerden Alım Heyeti programımız bulunuyor. Exposhipping İstanbul, denizcilik sektörünü ihtiyacı olan uluslararası pazarlarla buluşturacak ve yeni işbirliklerinin kapılarını açacak”.

exposhipping-expomaritt-1.png

Sektörün Dinamikleri ‘Global Maritime Summit’ Zirvesi’nde Konuşulacak

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı, denizcilik sektörüne dair en son gelişmelerin ve teknolojinin konuşulduğu ortak buluşma platformu olacak. Sea Asia, Seatrade Maritime Middle East, Seatrade Offshore Marine & Workboats Middle East gibi dünyadaki öncü denizcilik etkinliklerinde konferans programları ve denizcilik ödül törenleri düzenleyen SEATRADE öncülüğünde düzenlenen ‘Global Maritime Summit’ Zirvesi, denizcilik endüstrisini uluslararası ve bölgesel bazda etkileyen kilit konulara odaklanacak.

SEATRADE’in uluslararası etkinlik ve konferans deneyimine sahip ekibi tarafından organize edilen ‘Global Maritime Summit’, 22-23 Mart tarihlerinde Pendik Green Park Convention Center’da gerçekleştirilecek. Uluslararası alanda çok sayıda katılım beklenen Zirve’de, Dünya ekonomisi bağlamında; ‘Denizcilik sektörünün durumu’, ‘Pazar görünümleri’, ‘Küresel trendler’, ‘Türkiye bakış açısı’, ‘Gemi inşaatı, onarımı ve bakımı’, ‘Gemi İnşa Sektörü’, ‘Liman ve İşletmeciliği’, ‘Niş pazarlar’, ‘Limanlar ve alt yapı’, ‘Geleceğin gemileri’, ‘Akıllı gemiler’, ‘finans ve denizcilik sektörü’ gibi konular ele alınacak.

Exposhipping İstanbul kapsamında düzenlenen Katılımcı Seminerleri, firmaların son teknoloji ürün ve gelişmeleri aktarabilecekleri ortak buluşma platformu görevini üstlenecek. “Jotun, ISO 19030 – Gemi Dış Kabuk ve Performansını İyileştirme” konulu seminer, fuarın ilk günü olan 21 Mart’ta yapılacak. Jotun Global Satış Müdürü Stein Kjolberg tarafından verilecek seminerde uygulamanın karbon gaz salınımlarında %10 azalmayı ve 30 milyar dolarlık ek yakıt tasarrufunu beraberinde getirmesi gibi önemli bilgiler paylaşılacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5343 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.