1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Türk turizmine can simidi
Türk turizmine can simidi

Türk turizmine can simidi

Alternatif Turizm Etkinlikleri Birliği'nden yapılan açıklamada, alternatif turizmin zor bir dönem geçiren Türk turizmi için can simidi olacağını belirtti.

A+A-

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB) Başkanı Cem Karaca, alternatif turizmin zor bir dönem geçiren Türk turizmi için adeta can simidi olacağını söyledi.

Cem Karaca yaptığı açıklamada, geçen hafta birlik olarak olağan genel kurullarını gerçekleştirdiklerini ve yapılan oylamada kendisinin oybirliğiyle başkan seçildiğini ifade etti. Karaca, yeni oluşan yönetim kurulunda Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, Kelebek Park Genel Müdürü Hakkı Çolak, Sealanya Yönetim Kurulu Üyesi Baran Özsavaş, Dinopark Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erkan'ın yer aldığını kaydetti.

Karaca, Türkiye genelinde alternatif turizm alanında faaliyet gösteren işletmeleri tek çatı altında birleştirerek güçbirliği yapmaya davet ederek, zor günler geçiren turizm sektörünün bu dönemi en az hasarla atlatabilmesi amacıyla kendilerinin de çaba sarf edeceğini söyledi.

Karaca, şöyle konuştu:

"Alternatif turizm zor bir dönem geçiren Türk turizmi için adeta can simidi olacak. Sağlık, spor, doğa, kültür, sanat ve eğlence başta olmak üzere alternatif turizm dalında faaliyet gösteren işletmeleri ATİB çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Böylelikle başta tanıtım olmak üzere pek çok alanda ortak projeler üretebilecek, işbirlikleri yapabileceğiz. Bunun da ötesinde bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin yaşadığı sorunları ve maruz kaldığı zorlukları ilgili kurum ve kuruluşlarla daha güçlü ve koordineli bir şekilde iletişime geçerek aşma noktasında daha etkin olabileceğiz."

"Çok kırılgan ve zayıf bir turizm yapısına sahibiz"

Türkiye'de yapılan otel yatırımlarıyla yatak kapasitesinin bu dönem için artık doyma noktasına ulaştığını belirten Karaca, "Milyarlarca dolarlık yatırımla yapılan onlarca konaklama tesisi 2016 yılında, sezon ortasında dahi kapılarını açmadı, açamadı. Büyük yatırımlar yapılan tesisler adeta çürümeye terk edildi. Bunda herkesçe bilinen malum talihsiz olay ve gelişmeler rol oynadı elbette ama gördük ki aslında çok kırılgan ve zayıf bir turizm yapısına sahibiz maalesef." dedi.

Kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmalar ve yatırımlarla alternatif turizmin önü açılır ve hakettiği önem verilirse bu gibi zor dönemlerin daha rahat atlatılabileceğini ifade eden Karaca, deniz, kum, güneş üçgenine sıkışmış turizm anlayışının artık aşılması gerektiğini vurguladı.

Karaca, dünyada alternatif turizmin ve bu yöndeki yatırımların hız kazandığı bir dönemde, bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini ve bu alandaki yatırımlara zaman kaybetmeden gerekli teşvik, kolaylık ve ayrıcalıkların sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2163 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.