1. YAZARLAR

  2. Ecem Kalkavan Çubukçu

  3. #turkeylovesshipping
Ecem Kalkavan Çubukçu

Ecem Kalkavan Çubukçu

Yazarın Tüm Yazıları >

#turkeylovesshipping

A+A-

Geçtiğimiz hafta İstanbul, denizciliğin farklı organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. İstanbul’un güzide trafiğine rağmen, festival tadında bir hafta geçirdik. Kendi adıma katıldığım 1 fuar, 2 yemek, 1 konferans, biri Sultanahmet’te olmak üzere 2 turistik turla haftayı kapattım.

ecemkalkavan_yazi_gorsel_1.png

Ülkece geçirdiğimiz zor dönemin ardından, çok sayıda yabancıyı davet edebilmek, burada misafir etmek ve ağırlamak çok önemliydi. Programların her biri özenle hazırlanmış, ev sahiplerinin büyük çabaları sonucu güzelce tamamlanmıştı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

ecemkalkavan_yazi_gorsel_2.png

İlk olarak 09 Mayıs Salı günü IDEF' 17, 13'üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın açılışı yapıldı.12 Mayıs’a kadar süren fuarın ilk gününde üst düzey misafirler karşılandı. Savunma sanayiine ilişkin pek çok yeni ürünün hava, kara ve deniz yelpazesinde sergilendiği fuara ilgi büyüktü.

Türk gemi inşa sanayisinin askeri proje üretiminde geldiği nokta gerek sözlü gerek görsel olarak – gemi modelleriyle- konuklarla paylaşıldı.

ecemkalkavan_yazi_gorsel_3.png

10 Mayıs Çarşamba akşamı Esma Sultan Yalısı’nda ICS (International Chamber of Shipping) yemeği düzenlendi. Deniz Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen yemekte yerli ve yabancı misafirlere katılımları için teşekkür edilirken; denizciliğin Türkiye açısından önemi bir kez daha vurgulandı.

ecemkalkavan_yazi_gorsel_4.png

Yemeğin en ilgi çeken noktalarından biri şüphesiz, ebru sanatıydı. Sahnenin sağ tarafına kurulan masada sanatçı Garip Ay’ın yaptığı resimler, fonda temaya uygun şarkılarla ekrana yansıtılıyordu. İngilizcesi “papermarbling” olarak bilinen ebru, konukların büyük beğenisini kazandı.

ecemkalkavan_yazi_gorsel_5.png

Bu güzel gecenin ertesinde, İstanbul için gelenekselleşen bir konferansla güne başladık.

ecemkalkavan_yazi_gorsel_6.png

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Uluslararası Istanbul Bunker Konferansı 11 Mayıs Perşembe günü ilk oturumunu düzenledi. Türkiye ve dünyadan kendi alanlarında uzman isimlerin yer aldığı konferansta; günümüz yakıt trendleri, dünya genelindeki uygulamalar ve gelecek senelere ilişkin öngörüler masaya yatırıldı.

Akşamüzeri ise, katılımcılar Eski Istanbul’la buluştular. Özel izne tabi olarak ayarlanan Ayasofya turu, son derece keyifli geçti.

ecemkalkavan_yazi_gorsel_7.png

Saatler 21:00’i gösterirken, son durağımız Binbirdirek Sarnıcı’ydı. Tarihi bir atmosferde yenilen yemekle geceyi sonlandırdık.

Çalışamaya ve üretmeye devam ettiğimiz her yeni günde büyüyeceğiz biz. Hem de en modern halimizle… #turkeylovesshipping

Bu yazı toplam 7654 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar