1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktı
Türkiye 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktı

Türkiye 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktı

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

"Türkiye bir yıl önce 15 Temmuz akşamı kanlı bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı. Ülkemiz tarihinin gördüğü en kanlı darbe girişiminde; 249 vatandaşımız Türkiye’de demokrasinin devamı adına şehit olurken, 2 binden fazla vatandaşımız ise yaralandı. Darbe girişimini, Devletin ve halkın ortak iradesi ile birkaç saat içerisinde bertaraf etmeyi başardık. Türkiye 15 Temmuz gecesi demokrasi adına yeni bir sayfa açtı. Öncelikli temennimiz ülkemiz ve halkımız adına açılan bu yeni demokrasi sayfasının gereklerinin tüm taraflarca yerine getirilerek bunun bir fırsata dönüştürülmesi yönünde.

Darbe girişimi sonrasında toplum olarak yaşanan travmanın etkilerinin ortadan kaldırılması için uygulamaya konulan, Olağanüstü Hal Uygulaması 1 yılı geride bırakıyor.

Her ne kadar günlük hayatı olumsuz etkilemiyor olsa da, Türkiye’nin hızla normalleşmesi ve Dünya genelindeki Türkiye algısının pozitif yönde değişmesine büyük katkı sağlamak için , Hükümetimizin OHAL kararını gözden geçirerek sonlandırmasını umuyoruz.

Türk ihracatçısı olarak son 1 yılın büyük bölümünü ihracatımızın düşmemesi için yurtdışında geçirdik. Türkiye’ye gelmekte çekinceleri olan, Türkiye’den ithalat yapma konusunda kafasında soru işaretleri olan müşterilerimizle ticaretimizi devam ettirmek adına önceki yıllara göre en az 3 kat seyahat ettik, tanıtım faaliyetlerimizi arttırdık.

Tüm müşterilerimize Türkiye’de seçimle iş başına gelmiş iktidarın görevi başında olduğunu ifade eden bir mektup kaleme alarak 8 bini aşan Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin tüm müşterileriyle paylaşmalarına aracılık ettik.

Bu çabalar sonucunda ihracatımız son 1 yılda düşmedi hatta artıda kapandı. Türkiye genelinde 147 milyar dolar ihracat gerçekleşirken, 2016 yılında Birliğimizden 11 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Zor bir süreç yaşadığımız hepimizin malumu.

Ülkemizde son yıllarda siyasi gündem, ekonomik gündemin önüne geçti. Türkiye 2015 yılında çifte genel seçim yaşadı, 2016 yılında 15 Temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. 2017 yılında ise Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet modelinin oylandığı referandumu sürecini yaşadı. Son 3-4 yılda Türkiye’de ekonomi sürekli ikinci planda kaldı. İş dünyası olarak beklentimiz, bundan sonraki süreçte ekonominin, ihracatın birinci gündem maddesi olması. Son 1 yıllık süreçte ihracatçılara Devlet Fiyat İstikrar Fonu kaynaklarının 1 milyar TL’den 3 milyar TL’ye çıkarılması çok yerinde olmuştur.

İhracatta katma değerli üretime büyük katkı sağlayacak bu destek artışının meyvelerinin toplanabilmesi ve inovasyon çalışmalarımızı geliştirecek ortamların gelişmesi adına ilerici adımların bir an önce atılması gerektiğine inanıyoruz. Alınan ekonomik tedbirleri memnuniyetle karşılamakla birlikte, genişletilerek devamını diliyoruz. Geleceğimiz için istikrar ve güven ortamının sağlanması ilk ve tek koşul olarak karşımıza çıkıyor.

Bu vesile ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına demokrasinin, barışın, huzurun ve sosyal refahın maksimum seviyede yaşandığı bir Türkiye diliyorum. Bizlere daha demokratik bir ülke bırakmak için şehit olan 249 vatandaşımıza ve Gazi olan 2 bini aşkın vatandaşımıza şükranlarımızı sunuyor, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu hedefte üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğimizi paylaşıyorum."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.