1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Türkiye, dünyada önemli oyunculardan biri
Türkiye, dünyada önemli oyunculardan biri

Türkiye, dünyada önemli oyunculardan biri

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı kapsamında SEATRADE öncülüğünde düzenlenen ‘Global Maritime Summit’ Zirvesi’nde konuşan IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, “Dünya değişti, oyun değişti" dedi.

A+A-

IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, 21-24 Mart tarihleri arasında İstanbul Pendik Convention Center’da yapılan 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı kapsamında SEATRADE öncülüğünde düzenlenen ‘Global Maritime Summit’ Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Dünya değişti, oyun değişti. ABD Başkanı Donald Trump’un seçilmesi ve İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması denizcilik sektörünü etkileyecektir.

Özellikle Trump’un başkan olmasının denizcilik sektörünü olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum. Enflasyonun düşük seyretmesine ve ortalama petrol fiyatlarına rağmen dünya genelinde ekonomik büyüme istenilen seviyede değil. Bunun nedeni üretimin doğuya kaymış olması ve bunun sürdürülebilir olmaması. Yıllar boyu Çin’in büyümesini seyrettik ve bu olumlu bulundu. Fakat aslına bakarsanız bu yapay bir büyümeydi. Çin konsepti, ‘biz üretiriz siz tüketirsiniz’di. Bu bana göre hatalı bir yaklaşım.

Trump, ABD’nin üretimde daha etkin rol almasını sağlayarak bu işin seyrini değiştirecek. Gemicilik piyasası bence son derece sağlıklı durumda. 8-9 yıl öncesini unutun. İnişler ve çıkışlar olacak ama dünya ekonomisinin yüzde 3 ila 5 arasında büyüyeceği öngörülüyor. Türkiye de deniz ticareti konusunda dünyada önemli oyunculardan biri olmaya devam edecek” dedi.

global_maritime_summit.jpg

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı’nın 43 ülkeden 150’nin üzerinde firma ve 627 marka ile 57 ülkeden 11.000’ni aşkın denizcilik profesyonelini ağırlamakta olduğunu ifade eden Metin Kalkavan, Türkiye’nin yurtdışındaki olumsuz algısına vurgu yaptı.

Fuara katılan ve ziyaret eden yabancı ziyaretçilere teşekkür eden Kalkavan, “Ülkemiz hakkında dışarıdan edinilen izlenim, dış basında yer alan temsiller doğru değil. Bir terörist saldırısı, iç savaş durumu asla sözkonusu değil. Ben daha önce ülkemize karşı böyle bir sıkıştırmaya hiç şahit olmadım. Artık 6 aylık plan bile yapamıyoruz. Bir gece de herşey değişiyor. Bu durum bir taraftan kötü ama bir taraftan da bizim için bir sınav. Bakalım ne kadar güçlüyüz görecekler” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2528 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.