1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Türkiye'de 'Mavi Bayrak'ın lideri Antalya oldu
Türkiye'de 'Mavi Bayrak'ın lideri Antalya oldu

Türkiye'de 'Mavi Bayrak'ın lideri Antalya oldu

İspanya'nın ardından 50 ülke içinde Mavi bayrakta ikinciliği alan Türkiye'de Antalya 201 plaj, 5 marina ve 5 yat ile Türkiye'de birinci oldu.

A+A-

Dünya genelinde mavi bayrak sayısı bakımından İspanya'nın ardından 50 ülke içinde 444 plaj ile ikinci sırada bulunan Türkiye'de; 201 plaj, 5 marina, 5 yat mavi bayrağına sahip olan turizm cenneti Antalya bu alanda birinciliği göğüsledi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen mavi bayrak programında uluslararası jürinin değerlendirmesinin ardından İspanya 588 mavi bayrak ile dünya birinciliğini bu yıl da göğüsledi. İspanya'nın ardından 444 bayrak ile bu yıl da ikinci sıraya yerleşen Türkiye'de, 21 marina da mavi bayrak almaya hak kazandı.

Türkiye genelinde ise en çok mavi bayrağın sahibi Antalya oldu. 2016 yılı hedeflerini yakaladıklarını belirten TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy, Antalya'nın mavi bayraklı 201 plaj, 5 marina ve 5 yat ile Türkiye'de birinci olduğunu vurguladı. Atasoy, “Antalya'nın ardından Muğla 100 plaj, 7 marina, 3 yat ile ikinci, İzmir 47 plaj, 3 marina ile üçüncü sıraya yerleşti. Antalya olarak mevcut mavi bayrak sayımızı ve niteliğimizi koruyup sonrasında sayıyı artırmak öncelikli hedefimiz. Bunu da başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3975 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.