1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye'de vuvuzelayı yasaklayan il
Türkiye'de vuvuzelayı yasaklayan il

Türkiye'de vuvuzelayı yasaklayan il

Dünya Kupası'na damga vuran 'vuvuzela'ya, yasak uygulanacak.

A+A-

Toplam 16 takımın katıldığı Türkiye Voleybol Federasyonu 2010 Yılı Faaliyet Programı'nda yer alan Kızlar Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Isparta'da 'vuvuzela' yasaklandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu 2010 Yılı Faaliyet Programı'nda yer alan Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda ipi, final maçında Galatasaray'ı 3-2 mağlup eden Vakıfbank göğüsledi.

Dünya Kupası'na damga vuran 'vuvuzela', Isparta Valisi Ali Haydar Öner tarafından yasaklandı. Kızlar Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Isparta'da 'vuvuzela'nın salon müsabakalarında çalınmasını yasaklayan Vali Öner, yasaklanma gerekçesini şöyle açıkladı: "Şimdi salon sporlarında davul yasak, vuvuzela yeni bir alet, yeni bir çalgı. Burası açık stadyum değil, bir salon, kapalı bir mekan bir an için düşünelim ki salonda beş yüz vuvuzela olsun, hem salonda oyunun takibini güçleştirir hem de hakemlerin organizasyonunu güçleştirir, hem de halk sağlığı bakımından duyma yeteneğinin kaybı bakımından ciddi sakınca oluşturur diye değerlendirdik."

Konuyla ilgili Voleybol Federasyonu'nun görüşünü aldıklarını ifade eden Vali Öner, sözlerini şöyle tamamladı: "Salon sporu açısından vuvuzelanın uygun olmayacağını değerlendirdik. Takdir hakkımı kullanarak vuvuzelanın çalınmasını men ettim. Yanlış bir şey yaptıysam döner doğru bir şey yaptıysam örnek olur diye düşünüyorum."

 

Haber7

Bu haber toplam 853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.