1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Türkiye’nin ihtiyacı petrolün %20’si yerli kaynaklardan karşılanacak
Türkiye’nin ihtiyacı petrolün %20’si yerli kaynaklardan karşılanacak

Türkiye’nin ihtiyacı petrolün %20’si yerli kaynaklardan karşılanacak

Transatlantic Petroleum, 2023 yılında Türkiye’nin ihtiyacı olan petrolün %20’sini yerli kaynaklardan karşılamayı hedefliyor.

A+A-

Transatlantic Petroleum, Türkiye'ye ilişkin 2023 hedefleri konusunda açıklama yaptı. Türkiye'de petrol arama çalışmalarına hız veren ve günlük petrol üretimini bin 250 varilden 4 bin 500 varile çıkaran şirket, 2023 yılında Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu petrolün yüzde 20’sini yerli kaynaklardan çıkaracaklarını ifade etti.

Petrol fiyatlarının artış göstermesi Transatlantic Petroleum Şirketi'nin Türkiye'ye yaptığı yatırımların hızlanmasına yol açtı. Ülkemiz şuan için doğalgaz ihtiyacının yüzde 1’ini ve petrol ihtiyacının yüzde 6’sını yerli kaynaklardan karşılarken, Transatlantic Petroleum şirketi 2023 yılında petrol ihtiyacının yüzde 20’sini karşılamak için çalıştıklarını belirtti.

7 yılda 600 milyon dolarlık yatırım

Şirketin Türkiye CFO’su Ozan Ülker, Güneydoğu'da rezervleri artırdıklarını ifade ederken, Trakya basenindeki yatırımları da takip ettiklerine dikkat çekti. 7 adet arama ile birlikte 460 milyon dolarlık bir satın alma işlemi gerçekleştirdiklerini söyleyen Ülker, 7 yılda 600 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Ayrıca bu yatırımlar çerçevesinde günlük petrol üretimini bin 250 varilden, 4 bin 500 varile çıkardıklarını söyledi. 2014 yılındaki petrol fiyatlarının düşüşüne vurgu yapan Ülker, ara verdikleri yatırımlara 2016’nın son çeyreğinde tekrar başladıklarını belirtti. Hedeflerinin de günlük 6 bin varil olduğunu ekledi.

"Horizontal Driling" teknolojisine sahip bir şirket

Transatlantic Petroleum şirketi hakkında bilgiler veren Ülker, şirketin Horizontal Driling diye bilinen yatay sondaj teknolojisine sahip olduğunu söyledi. Bu teknikle verimliliğin birkaç kat arttığını belirten Ülker, Güneydoğu'da kazmakta oldukları 3 bin 500 metre derinlikteki Bedinan formasyonunu 1000 metre yatay sondajla test edeceklerini söyledi.

Sektörde yeni yatırımların olup olmayacağına ve bunun için uygun bir ortamın var olup olmadığına ilişkin bir soruya cevap veren Ülker, fiyatlardaki yukarı yönlü haraketlerin risk iştahını arttıracağından yeni arama faaliyetlerinin şüphesiz devam edeceğini belirtti. 

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 2403 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.