1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkmenistan deniz taşımacılığında kaygılı
Türkmenistan deniz taşımacılığında kaygılı

Türkmenistan deniz taşımacılığında kaygılı

Berdimuhammedov, Devlet Deniz ve Nehir Taşımacılığı Kurumu'nun, kargo taşımacılığı oranlarının arttırılması konusunda başarısız olduğunu belirtti.

A+A-

Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen hükümet toplantısında, deniz taşımacılığı oranlarının düşük olması sebebiyle duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhammedov geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen hükümet toplantısında, deniz taşımacılığı oranlarının düşük olması sebebiyle duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Berdimuhammedov, Devlet Deniz ve Nehir Taşımacılığı Kurumu'nun, kargo taşımacılığı oranlarının arttırılması konusunda başarısız olduğunu belirtti.

Berdimuhammedov, ülkenin taşımacılık sisteminin kayda değer bir üretim kapasitesine haiz olduğunu vurgularken, söz konusu sistemin, Türkmenistan'dan başka ülkeye seyahat edenler dahil olmak üzere, yolcu ve mal taşımacılığı oranının arttırılmasına müsait olduğunu ifade etti. Türkmen lider, ülkede modern taşımacılık ve iletişim altyapısının geliştirilmesine odaklanacağını aktarırken, Demiryolu Taşımacılığı Bakanlığı'nın da yük trafiği konusunda beklentilerin altında kaldığını söyledi.

Daha önce Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı şehrine yeni bir uluslararası deniz limanının inşa aşamasında olduğu bildirilmişti. Bahsi geçen limanın, faaliyete geçmesiyle birlikte İran, Rusya ve Azerbaycan limanları vasıtasıyla, "İpek Yolu" boyunca Asya ve Pasifik ülkelerinden Avrupa'ya kargo taşımacılığı adına büyük bir fırsat yaratması bekleniyor. Önümüzdeki Aralık ayında bitirilmesi planlanan uluslararası deniz limanının yapımı, Türk şirketi Gap İnşaat tarafından gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 1.5 milyar dolara malolması beklenen liman, yıllık 17-18 milyon ton hacme sahip olacak.

Vira haber

Bu haber toplam 3423 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.