1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. TURMEPA, Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi'ni açıyor
TURMEPA, Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi'ni açıyor

TURMEPA, Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi'ni açıyor

DenizTemiz Derneği / TURMEPA "Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi" 7. kez kapılarını açıyor...

A+A-

TURMEPA’nın 2010 yılından bu yana devam eden “Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi” 7. yılında da çocuklara denizleri korumanın önemini birbirinden ilginç oyun ve atölye çalışmalarıyla anlatacak. Sergi ve atölye kapsamında 2017 yazında çocuklar, iklim değişikliğinin deniz yaşamına etkileri, karbon salınımı ve etkileri ile bireysel sorumluluklar konularında bilinçlendirilecek.

Her yaz farklı bir temayla yaklaşık 2.000 öğrenciye ev sahipliği yapan Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi, bu yıl “Sorumluluklarımı yerine getiriyorum, denizlerimi koruyorum” mesajıyla ziyaretçilerinin karşısına çıkacak. Ekim ayına kadar devam edecek olan sergide; denizlerin önemini ve temiz bir dünya, temiz denizler için bireysel sorumluluklarını öğrenecek olan çocuklar, aynı zamanda iklim değişikliğine sebep olan etmenleri ve karbondioksit emisyonlarının kaynaklarını tanıyacak.

Çeşitli oyun ve atölye çalışmalarıyla da pekiştirilecek olan eğitimlerde çocuklar, hem Türkiye’nin ilk Sualtı Atık Sergisi’ni ziyaret ederek denizden çıkan nesneleri inceleme imkânı bulacak hem de bu sayede deniz temizliğinin önemini daha iyi kavramış olacak.

karbon-azaltimi.jpg

“Karbon Salımını Azaltalım”

Dernek bahçesinde bulunan ve 6. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’nde yüzlerce öğrencinin ilgi odağı haline gelen etkileşimli harita panosu, bu yıl “Karbon Salımını Azaltalım” konseptiyle çocukların karşısına çıkacak. Böylece iklim değişikliğinin en önemli sebeplerinden olan karbondioksit emisyonları, etkileşimli pano ile çocuklara anlatılacak. Karbon salımını azaltan ve artıranfaktörleri temsil eden panodaki ikonları tamamlayacak olan çocuklar, eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşayacak.

90 dakika süren ücretsiz etkinliğe 6-12 yaş aralığında en az 10, en fazla 40 kişiden oluşan gruplarla haftaiçi 10.00-11.30 veya 14.00-15.30 saatlerinde önceden rezervasyon yaptırarak katılmak mümkün.

7. Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi United Way Worldwide hibesi ile hazırlandı. Proje, TURMEPA ve Maker Grup işbirliğinde, Koç Holding A.Ş ve Koçtaş’ın destekleri ile hayata geçirildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3609 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.