1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Twitter'da virüs tehdidi
Twitter'da virüs tehdidi

Twitter'da virüs tehdidi

Twitter'da dolaşıma sokulan bir virüs, Twitter kullanıcılarını tehdit ediyor. Virüslü mesajı açanların profil fotoğrafları değişiyor ve kullanıcı adları kayboluyor.

A+A-

Öncelikle hesabınıza Twitter'dan mesaj geliyor. Fakat bu mesaj aslında Twitter'dan değil, karşılıklı takipleştiğiniz ve hesabına virüs bulaşmış birinden. Profil fotoğrafı değiştiği için dikkat etmezseniz logoyu gördüğünüz için tereddüt etmeden tıklayabilirsiniz. Mesajda şöyle yazıyor: "Üzgünüz hesabınız kilitlendi. Size özel oluşturulan bağlantıdan hesabınızı doğrulayınız http://ar-twitter.gq/?93  Twitter Inc."

Eğer linke tıklayıp giriş yaparsanız, sizin hesabınızın da kullanıcı adı ve profil fotoğrafı değişiyor. Sonrasında mail adresinizle giriş yapıp kullanıcı adınızı geri almanız, yeni fotoğraf yüklemeniz ve mevcut uygulamaları silmeniz gerekiyor.

Hesabınıza virüs bulaşmasını istemiyorsanız, size Twitter tarafından gönderildiğini söyleyen, profil fotoğrafında Twitter logosu ile birlikte kilit sembolü olan mesajlara itibar etmeyiniz.

Bu haber toplam 1978 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.