1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. UDH Bakanlığına müşavir ataması yapıldı
UDH Bakanlığına müşavir ataması yapıldı

UDH Bakanlığına müşavir ataması yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Maliye, Kültür ve Turizm, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nin bakanlık müşavirliği kadrosuna Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek atandı.

11 Ocak 2017 Tarihli ve 29945 Sayılı Resmî Gazete ilanında yer alan, 2016/948 karar sayısıyla; "Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek’in atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 76ncı maddeleri, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 18nci maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2nci maddesi gereğince uygun görülmüştür." ifadesine yer verildi.

Prof. Dr. Yusuf S. Hasçiçek kimdir?

prof.-dr.-yusuf-s.-hascicek.pngİlk ve orta öğrenimini Uluborlu’da, liseyi Ankara Cumhuriyet Lisesinde, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Fizik Yüksek Mühendisliği’nde ve doktora çalışmasını “Materyal Bilimi” dalında İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Öğrenimi süresince; TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu, MEGSB yurt dışı doktora, NATO ve İngiltere Kraliyet burslarını kazanmıştır. Fırat, Oxford, Erciyes, Florida State ve Yıldırım Beyazıt Üniversiteleri’nde öğretim üyeliği yapmıştır. Florida State Üniversitesi’nde çok sayıda Türk doktora öğrencisi yetiştirmiştir. 6 ABD patenti ve 130 civarında uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleleri mevcuttur. ABD ve İngiltere’de bulunduğu 25 yılda birçok kurumda araştırmacı profesörlük, danışmanlık ve genel müdürlük görevlerinde bulunmuştur. Yusuf S. Hasçiçek; TÜRKSAT, Ulusal Uygulamalı Uydu ve Uzay Teknolojileri Merkezi Direktörü olarak Türkiye’nin uydu ve uzay teknolojileri alt yapısının kurulmasını ve birikimli insan gücünün, bilhassa yurt dışından, teminini başlatmıştır. Olgunlaşmış olan ileri teknolojilerin uluslararası platformda takibini ve ürüne hazır olanların memleketimizde üretilmesini hedef edinmiştir. Kıdemli uzman olarak Birleşmiş Milletler Yakın Uzay Dairesi Bonn, Almanya ve Viyana, Avusturya’da görev yapmıştır. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapmıştır. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanı olarak görev yapan Hasçiçek, 11 Ocak 2017 tarihi itibariyle Bakanlık Müşavirliğine atandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7357 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.