1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. UDHB Müsteşar Yardımcılığına Ahmet Selçuk Sert atandı
UDHB Müsteşar Yardımcılığına Ahmet Selçuk Sert atandı

UDHB Müsteşar Yardımcılığına Ahmet Selçuk Sert atandı

Türk denizcilik ve ulaştırma sektörünün yakından tanıdığı, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir ekibinde bulunan Ahmet Selçuk Sert, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında yeni görev ataması bugün itibariyle gerçekleşti. 26 Ağustos 2016'da yapılan görev atamalarından sonra bugün gerçekleşen atama kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

20 Ekim 2016 tarihli ve 29863 sayılı Resmi Gazete ilanında yer alan, 2016/703 karar sayısıyla; "Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 6400 ek göstergeli Müsteşar Yardımcılığına Ahmet Selçuk SERT'in atanması, 657 sayılı Kanunun 93 üncü maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 inc maddesi gereğince uygun görülmüştür." ifadesine yer verildi. 

Ahmet Selçuk Sert Kimdir?

1960 İstanbul doğumlu. Öğrenimini İstanbul’da sürdürdü. 1983 yılında İTÜ Gemi İnşa Fakültesi’nden mezun oldu. Deniz Kuvvetlerinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2002 yılında İzmir Tersanesi Komutanlığından binbaşı rütbesiyle kendi isteği ile emekli oldu.

2004-2008 yıllarında Denizcilik Müsteşarlığında Samsun, Antalya ve İzmir Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu sürede çeşitli spor kulüplerinde ve derneklerde yöneticilik yaptı. 1 Kasım 2004 tarihinde başladığı İzmir Bölge Müdürlüğünden 16 Nisan 2008 tarihinde ayrılarak Altay Kulübünde Genel Koordinatör olarak göreve başladı.

Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortaklaşa hayata geçirdiği Aliğa Menderes Hattı’nı işleten İzmir Banliyö A.Ş’nin (İZBAN) Genel Müdürlüğü görevine getirilen Ahmet Selçuk Sert 2012 yılında bu görevinden ayrıldı.

Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu dönemde 35 Proje Hareketi Başkanlığı üslenen ve AK Parti Büyükşehir Meclis Üyeliğine seçilen Selçuk Sert, 2014 yılında Türk Hava Yolları ve Havaş ortaklığında kurulan TGS Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Ahmet Selçuk Sert evli ve iki çocuk babasıdır.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4491 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.