1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Ulusal Kadın Yelken Kupası yarışları ikinci kez düzenleniyor
Ulusal Kadın Yelken Kupası yarışları ikinci kez düzenleniyor

Ulusal Kadın Yelken Kupası yarışları ikinci kez düzenleniyor

Yelken tutkusuyla yarış heyecanını birleştirecek “2.Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası” 28, 29, 30 Temmuz tarihlerinde İstanbul Caddebostan – Adalar parkurunda gerçekleşecek.

A+A-

Kurumlardaki kadın yelkencilerin yarışacağı Deniz Kızı Kupası sosyal sorumluluk boyutuyla da fark yaratacak.

Kadınların yelken sporuna olan ilgisini artırmak ve geliştirmek, yeni sporcular yetiştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası ile ülkemizdeki kadın yelkenciliğinin desteklenmesi hedefleniyor.

Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde ve Marmara Yelken Kulübü’nün işbirliği ile 28 - 29 - 30 Temmuz tarihlerinde İstanbul Caddebostan – Adalar parkurunda gerçekleştirilecek Kupa’da şamandıra ve coğrafi olmak üzere toplam 6 yarış yapılacak. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, 30 Temmuz Pazar günü öğleden sonra düzenlenecek Ödül Töreni ile sona erecek.

organizasyon-komitesi-acev-genel-muduru-nalan-yalcin-ile.jpg

Kupa geliri ile AÇEV’e destek olunacak

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da olması hedefleniyor. Bu fikirden hareketle, her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kurumu destekleniyor. 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da kadın ve aile konusunda yaptığı çalışmalar ile ülkemizin önde gelen vakıflarından biri olan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)’e katkı sağlanacak.  

2016 yılı katılımcı kurumları

Kupaya 2016 yılında Türk Telekom, Arçelik A.Ş., Eker, Fiba Faktoring, Ford Otosan, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Innova, Minerva ve AÇEV’in kadın yelken takımları katıldılar.  Türk Telekom’un Kadın Yelken Takımı birinci olurken Garanti Bankası ikinciliği, Arçelik A.Ş. ise üçüncülüğü elde etti.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’yla ilgili bilgi almak ve Kupa’ya katılmak isteyen kurumlar, www.denizkiziyelkenkupasi.com adresinden detayları öğrenebilecek.

yelkenli.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3169 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.