1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. "Uluslararası Kemer Paris II Batığı Dalışı" düzenlenecek
"Uluslararası Kemer Paris II Batığı Dalışı" düzenlenecek

"Uluslararası Kemer Paris II Batığı Dalışı" düzenlenecek

"Uluslararası Kemer Paris II Batığı Dalışı"nın bu yıl onbirincisi 28 Nisan - 01 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kemer'de yapılacak.

A+A-

Kahraman bir Türk Subayı Mustafa Ertuğrul Aker ve onun silah arkadaşları anısına Akdeniz Üniversitesi ve Kemer Belediyesi'nin, geleneksel hale getirdiği ve her yıl ortaklaşa düzenledikleri "Uluslararası Kemer Paris II Batığı Dalışı"nın bu yıl 11.si 28 Nisan - 01 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kemer'de yapılacak.

Bu yıl 11.si düzenlenecek etkinliğin festival şeklinde gerçekleşeceği ve etkinliğe katılım için dalış sertifikasına sahip olma şartının kaldırıldığı belirtildi. Bu nedenle Türkiye'de ki bütün üniversitelerden katılım bekleniyor.

"Paris II Batığı"na dalış yapacaklar için üç yıldız olma şartı ise halen geçerli. Her yıl olduğu gibi 1 ve 2 yıldız dalış sertifikasına sahip dalıcılar sadece çakar bölgesinde reef dalışı yapabilecek. Etkinliğe katılan ancak dalış sertifikasına sahip olmayan konuklara dalış yaptırılmayacaktır. Bu yıl yapılacak olan etkinliğin teması ise "Geçmişin İzlerinin Peşinde" olarak belirlendi.

paris2.jpg

Paris 2 Batığı nedir?

Paris 2 Batığı, Antalya'nın Kemer ilçesi yakınlarında bulunan sualtı batık alanıdır. Birçok uluslararası dergi tarafından dünyadaki en iyi dalış bölgesinden biri olarak adlandırılmaktadır.

Batık 1917 yılında Türk zabiti Mustafa Ertuğrul tarafından, topla batırılan Paris 2 adlı Fransız gemisine aittir. 1995 yılında yeri tespit edilen batığın üstünde 6 uçaksavar top ve 2 torpil kovanı bulunmaktadır. 50 metre boyunda, 8 metre eninde ve 551 groston ağırlığında olan batık 36º 36.08 N ; 30º 35.10 E kordinatlarında 33 metre derinlikte bulunmaktadır.

Haber: Hüseyin Altay YONTAN

Bu haber toplam 10450 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.