1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uluslararası Panama Denizcilik Üniversitesi yeni denizcilik teknoloji merkezi oldu
Uluslararası Panama Denizcilik Üniversitesi yeni denizcilik teknoloji merkezi oldu

Uluslararası Panama Denizcilik Üniversitesi yeni denizcilik teknoloji merkezi oldu

IMO tarafından, Latin Amerika'da Uluslararası Panama Denizcilik Üniversitesi'nin teknoloji merkezi olacağı açıklandı

A+A-

IMO, iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarıyla mücadele edilmesine destek olmak için yeni bir projeye başladığını duyurmuştu. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında beş ana bölge belirlenmiş ve bu bölgelerin her biri için küresel bir ağ oluşturması hedefenen teknoloji merkezleri (MTCC) seçilmesi kararlaştırılmıştı.

Afrika, Asya ve Karayipler bölgelerinde hizmet sunacak teknoloji merkezleri geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Son olarak, Latin Amerika'da Uluslararası Panama Denizcilik Üniversitesi'nin teknoloji merkezi olacağı açıklandı ve böylece proje kapsamındaki dört bölgenin teknoloji merkezleri olan üniversiteler belirlenmiş oldu.

Pasifik bölgesinde faaliyet gösterecek teknoloji merkezi de seçildiğinde, beş merkezin üç yıl süreyle projenin odağında yer alması ve uluslararası denizcilikte enerji verimliliğini yükseltecek IMO kural ve yasalarının etkin bir şekilde uygulanmasına katkı sunması bekleniyor.

Uluslararası Panama Denizcilik Üniversitesi (UMIP)

Devlet Üniversitesi statüsündeki UMIP, Panama Cumhuriyeti'nin denizcilik eğitiminde uzmanlaşmış resmi yüksek eğitim kurumudur. Üniversite denizcilik sektörünü ilgilendiren deniz ticareti ve taşımacılığı ile denizcilik hizmetleri ve kıyı, deniz ve deniz çevresinin korunması gibi tüm konularda eğitim veriyor.

Üniversitede lisans ve yüksek lisans düzeyindeki programların yanı sıra sektörel konularda kısa kurslar da düzenleniyor. Ayrıca üniversite birçok ulusal ve uluslararası örgütle işbirliği yaparak araştırmalar yürütüyor.

Kaynak: IMO

Bu haber toplam 3097 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.