1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Ulusoy dalışta yeni bir rekora imza attı
Ulusoy dalışta yeni bir rekora imza attı

Ulusoy dalışta yeni bir rekora imza attı

Cenk Devrim Ulusoy, kendisine ait 81 metrelik paletsiz dalış dünya rekorunu 85 metreye çıkardı. Yeni rekora ait görüntülerin, tasdik süreci için Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonuna gönderileceği bildirildi.

A+A-

Milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde, kendisine ait 81 metrelik paletsiz dalış dünya rekorunu 85 metreye çıkardı. Yeni rekora ait görüntülerin, tasdik süreci için Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonuna gönderileceği bildirildi.

Rize'den gelen 9 kişilik güvenlik ekibiyle tekneye binen Ulusoy, dalışı gerçekleştireceği mevkiye hareket etti. Hazırlıklarını tamamlayan Ulusoy, tek nefeste paletsiz ip destekli serbest dalış branşındaki rekor denemesi için Ege Denizi'nin sularına daldı.

Ulusoy, 2 dakika 58 saniye süren 85 metrelik dalıştan sonra elindeki flamayla su yüzeyinde görüldüğünde büyük sevinç yaşandı. Dalış ekibindeki arkadaşları tarafından kutlanan Ulusoy, suda Türk Bayrağı ile gazetecilere görüntü verdi. Ulusoy'a destek olmak için gelen eski devlet bakanlarından Kürşad Tüzmen de denize atlayıp, sevinç gösterilerine eşlik etti. Noterin hazır bulunduğu dalış, 10 dip, 2 yüzey kamerasıyla kaydedildi.

Ulusoy, dalışın ardından yaptığı açıklamada, dalışının resmi olarak onaylanabilmesi için 2 uluslararası gözlemci olması gerektiğini belirterek, "Bunlar için de 9 bin dolar gibi bir maliyet çıkıyor. Bütçem bunu karşılayamadığı için iki gözlemci yerine noter getirdik. Dalışım kameralarla kayda alınıp, tespit edildi. Ham görüntüleri merkezi Roma'da bulunan Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonuna göndereceğiz. Orada da tasdiklenecek. Buradaki her şey resmiydi" diye konuştu.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1091 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.