1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Umudu Ol" gemisi Yemen için yükünü alıyor
"Umudu Ol" gemisi Yemen için yükünü alıyor

"Umudu Ol" gemisi Yemen için yükünü alıyor

Türk Kızılayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Umudu Ol" kampanyası kapsamında Yemen'e sahra hastanesi, kolera ilaçları ve 15 bin ton insani yardım ulaştıracak.

A+A-

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, çatışmaların, açlığın ve salgın hastalıkların pençesindeki Yemen'e de insani yardım malzemesi gönderilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı "Umudu Ol" kampanyası üzerine harekete geçen Türk Kızılayı, ay başında Somali'ye 13 bin ton insani yardım malzemesi sevk etti ve yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibinin acil dönem gıdasını karşıladı.

Güvenli gıdaya ulaşmakta zorluk çeken Yemenliler için de Toprak Mahsulleri Ofisinin bağışı 10 bin ton unu, İskenderun Limanı'na demirleyen gemiye yüklemeye başlayan Türk Kızılayı, gemi ile ayrıca makarna, bebek bisküvisi ve benzeri gıda malzemelerini de sevk edecek.

Koleradan binlerce insanın hayatını kaybettiği ülkeye Sağlık Bakanlığının bağışı sahra hastanesi, kolerayla mücadele başta olmak üzere gerekli ilaçları da gemiyle götürecek olan Türk Kızılayı, savaşta yaralanan ve sakat kalanlar için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) bağışı tekerlekli sandalyeleri de Yemen'e ulaştıracak.

kizilay-yardim-gemisi-1.jpg

"Bir çocuğun, bir yaşlının daha hayatını kurtarmaya çalışacağız"

Temmuz ayının ilk haftasında demir alması planlanan geminin sonraki 6 gün içinde Yemen'e ulaşması hedefleniyor.

Ayrıca, Yemen'de daimi temsilcilik bulundurmak için de harekete geçen Türk Kızılayı, bu ve bundan sonra ülkeye gönderilecek insani yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine teslimini de organize edecek.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Somali'nin yanı sıra Günay Sudan'da, Yemen'de ve Afrika'nın birçok bölgesinde çok ciddi insani krizler yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Afrika daha çok kıtlıkla mücadele ederken, Yemen'de bu duruma çatışmalar ve salgın hastalıklar da eşlik ediyor. Yemen kendi imkanlarıyla bu sorunları çözebilmekten maalesef çok uzak. Göndereceğiz gemi ile bu çaresizliğin önüne geçmeye, bir çocuğun, bir yaşlının daha hayatını kurtarmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

kizilay-yardim-gemisi-2.jpg

Koleraya binlerce kurban

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 27 Nisan'dan bu yana Yemen'de 179 bin 548 şüpheli kolera vakası görüldü ve bunlardan bin 205 kişi hayatını kaybetti.

Yemen'de iki yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar nedeniyle ülke içinde yerinden edilmiş yaklaşık 3 milyon kişinin, temiz içme suyu olmaması ve atıkların toplanamaması sonucu hemen her gün koleraya yakalanma riski bulunuyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.