1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Üsküdar'a "Mavi Marmara Anıtı"
Üsküdar'a "Mavi Marmara Anıtı"

Üsküdar'a "Mavi Marmara Anıtı"

Üsküdar'a, Gazze'ye insani yardım götüren ''Mavi Marmara'' gemisine yapılan saldırı ve ölen 9 kişi anısına anıt dikilecek.

A+A-

Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamada, Gazze'ye insani yardım götürürken uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından ''Mavi Marmara'' gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 9 kişi anısına bir anıt yaptırılmaya başlandığı bildirildi.

İlçedeki Beşiktaş Vapur İskelesi'nin karşısına dikilecek olan ''Mavi Marmara Anıtı''nın, Marmara mermerinden ve geminin prototipi şeklinde yapılacağı belirtilen açıklamada, yanında bir kitabe ile ölenlerin isimlerinin de yazılı olacağı anıtın, 45 günde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Açıklamada, heykeltıraş Cemil Güntepe tarafından yapılacak anıtın, 3,5 metre uzunluğunda, 80 santimetre eninde ve 90 santimetre yüksekliğinde olacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Üsküdar Belediyesi Meclisinin geçen hafta da saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın adının Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir sokağa verilmesini kararlaştırdığı hatırlatıldı.

 

AA

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.