1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uzakdoğu'da savaş çanları, ABD gemileri Kore açıklarında
Uzakdoğu'da  savaş çanları, ABD gemileri Kore açıklarında

Uzakdoğu'da savaş çanları, ABD gemileri Kore açıklarında

ABD’nin 3 uçak gemisinin, ortak tatbikata katılmak üzere Güney Kore’nin operasyon bölgesine giriş yaptı.Gemiler savaş düzeninde ve F/A-18E Süper Hornet tipi jetlerin korumasında ilerliyor.

A+A-

ABD’nin üç uçak gemisi Kore yarımadası karasularına girdi... Kuzey Kore ile aralarındaki gerginliğin dünyayı neredeyse bir savaşın eşiğine getirdiği ABD'nin Pasifik'teki devriyesi sürüyor.

 Güney Kore savaş gemileriyle birlikte Batı Pasifik'te devriye gezen 3 ABD uçak gemisi savaş düzeninde ve F/A-18E Süper Hornet tipi jetlerin korumasında ilerliyor. ABD’ye ait 3 uçak gemisinin Kore Yarımadası’nın sularına girişi ABD Deniz Kuvvetleri’nin YouTube’daki resmi kanalında yayınlandı.

ABD’nin 3 uçak gemisinin, ortak tatbikata katılmak üzere Güney Kore’nin operasyon bölgesine giriş yaptığı belirtildi.

Yerel basında Seul’un USS Ronald Reagan, USS Nimitz ve USS Theodore Roosevelt uçak gemileriyle ilk kez manevra yaptığı belirtildi. Uçak gemilerine, aralarında Sejong the Great ve the Seoae Yu Seong-ryong destroyerlerinin de bulunduğu 10 farklı gemi eşlik ediyor.

Sejong the Great destroyerinin kaptanı, ‘ABD ile sıkı ittifakın sayesinde karşı tarafın provokasyonlarına karşı konulabileceğini' bildirdi.

ABD’nin en son 10 yıl önce 3 uçak gemisinin katılımıyla tatbikat, Pasifik’teki Guam Adası’nın yakınlarında gerçekleşmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 3130 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.