1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Vali Ali Kaban: Filyos, sadece bir liman projesi değil!
Vali Ali Kaban: Filyos, sadece bir liman projesi değil!

Vali Ali Kaban: Filyos, sadece bir liman projesi değil!

Zonguldak Valisi Ali Kaban "Filyos Projesi, Türkiye’nin üç bir tarafına hitap edecek tarza düşünülen limanlardan bir tanesi. Bu sadece bir liman projesi değil, arkasında yaklaşık bin 700 hektarlık bir ‘serbest endüstri bölgesi’ var" dedi.

A+A-

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Filyos Projesi’nin büyüklüğüne dikkat çekti. Projenin hayata geçtiğinde sadece bölgeye değil, Türkiye’ye hizmet edeceğine vurgu yapan Vali Kaban, “Filyos Projesi, 30 milyon tonluk bir büyük liman, bunun bir benzeri İzmir-Çandarlı’da yapıldı. Bir benzeri de Mersin’de yapıldı. Bu sadece bir liman projesi değil, arkasında yaklaşık bin 700 hektarlık bir ‘serbest endüstri bölgesi’ var. Bin hektarlık bir alanda da ‘serbest ticaret bölgesi’ ilan edilmiş durumda” dedi. 

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak ve Filyos Vadi Projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Zonguldak” denilince akla ilk gelen şeyin kömür olduğunu belirten Vali Ali Kaban, bölgenin en önemli projesinin Filyos Projesi olduğuna dikkat çekti. Filyos Projesi’nin büyüklüğüne değinen Vali Ali Kaban, “Burada tabi en büyük yatırımımız Filyos Projesi’dir. Bu proje, sadece Zonguldak veya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın kapsadığı alandaki Zonguldak-Karabük-Bartın hattı değil, Türkiye’yi ilgilendirmesi adına en önemli projemizdir.

Tabi Filyos Projesi, 30 milyon tonluk bir büyük liman, bunun bir benzeri İzmir-Çandarlı’da yapıldı. Bir benzeri de Mersin’de Mersin Limanı olarak yapıldı. Türkiye’nin üç bir tarafına hitap edecek tarza düşünülen limanlardan bir tanesi. Bu sadece bir liman projesi değil, arkasında yaklaşık bin 700 hektarlık bir ‘serbest endüstri bölgesi’ var. Bin hektarlık bir alanda da ‘serbest ticaret bölgesi’ ilan edilmiş durumda. Bunların bütün alt yapı çalışmaları hızla ilerliyordu, ancak bir-iki gene yürütmeyi durdurmalardan kaynaklanan hukuki engeller çıktı. Onlar, aşıldığı anda proje hayata geçmeye başlayacak. Bu proje, sadece Zonguldak’a değil, Karabük’e, Bartın’a da hitap edecek çok önemli bir liman endüstri ve ticaret bölgesi olarak karşımıza çıkıyor” açıklamasında bulundu.

“Zonguldak, emeğin başkentidir”

Zonguldak’ın “Emeğin Başkenti” olduğunu ifade eden Vali Kaban, “Normalde taşkömürü ve tabi ki kömürün o emek yoğun sistematiği içerisinde de akla emeğin başkenti olarak Zonguldak gelir. Bölgemizin çok önemli özelliklerinden birisi olan ve bilinmeyen ama öne çıkartılması gereken özelliği, bölgemizde yüzde altmış civarında bütün topraklarımızın ormandan müteşekkirdir. Dolayısıyla ormana dayalı turizmin önümüzdeki dönemde en fazla dikkat çekici bir biçimde gündeme geleceği bir vilayetimizdir Zonguldak” şeklinde konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4579 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.