1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Kızılcık'ı ziyaret ettiler
Vali Kızılcık'ı ziyaret ettiler

Vali Kızılcık'ı ziyaret ettiler

Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna'nın katılımıyla oluşan Karadeniz Deniz İşbirliği görev Grubu (BLACKSEAFOR) komutanları, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

A+A-

Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna'nın katılımıyla oluşan Karadeniz Deniz İşbirliği görev Grubu (BLACKSEAFOR) komutanları, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret etti.

Vali Kızılcık, Karadeniz'de barış ve istikrarın devamı, Karadeniz ülkeleri ile iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, Deniz Kuvvetleri arasındaki işbirliği ve karşılıklı çalışabilirliği geliştirmek maksadıyla icra edilen BLACKSEAFOR'a bu dönem Rusya Federasyonu adına komutanlık yapan Yuriy Zemsky ile görev grubunda bulunan diğer ülkelerin temsilcilerini makamında kabul ederek bir süre görüştü.

BLACKSEAFOR komutanlarının ziyaretinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Kızılcık, şunları söyledi:

"Özellikle Trabzonumuzda sizlerin yürütmüş olduğunuz görevi tanıtabilme ve huzurlu bir şekilde Karadeniz'imizde yaşayabilmenin hazzını, yaşama zevkini tatmış olacağız. Karadeniz'in bir barış gölü olduğunu da hem Rus, hem de Türk denizaltılarının, gemilerinin ortak işbirliği çerçevesinde sağlandığını da görmenin hazzını yaşamış oluyoruz. Bu, bizleri geleceğe ümitle bakma konusunda büyük katkı sağlıyor. "

BLCAKSEAFOR Komutanı Yuriy Zemsky ise ilk kez geldiği Trabzon'u çok beğendiğini ifade ederek, "Burada olmaktan bizler de çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bizler bölge barışına hizmet için çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Recep Kızılcık, ziyaret anısına Komutan Zemsky'e Gümüş telkariden hazırlanmış fincan takımı hediye etti. Zemsky ise Vali Kızılcık'a BLACKSEAFOR adına bir şilt ile şapka takdim etti.

Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna'ya ait gemiler cumartesi ve pazar günü 10. 00-12. 00 ile 14. 00-17. 00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak. Gemiler, salı günü Trabzon Limanı'ndan ayrılacak.

AA

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.