1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vatandaş İDOBÜS'ten memnun
Vatandaş İDOBÜS'ten memnun

Vatandaş İDOBÜS'ten memnun

Yeni hizmete giren İDOBÜS'ler, taksicilerin tepkisini çekti. Yolcuları 5 TL karşılığı kentin belirli noktalarına taşıyan İDOBÜS'ü, taksiciler işlerini azalttığı için istemiyor. Taksiye binemeyen vatandaşlar ise hizmetten memnun.

A+A-

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO), Yenikapı'ya gelen yolcularını kentteki 11 ayrı ulaşım bağlantı noktasına 5 TL karşılığında götüren İDOBÜS'lerin, işlerini büyük ölçüde azalttığını düşünen taksiciler eylem yaptı. Yenikapı'daki İDO İskelesi önünde 100 civarındaki taksici korna çalıp, İstanbul Büyükşehir Belediyesi aleyhine slogan atıp alınan kararı protesto etti. İDOBÜS'ü kullanan yolcular ise bu uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

İDO'yu kullanarak Bursa, Bandırma, Yalova, Çınarcık, Armutlu, Esenköy, Kumla, Marmara Adası, Gemlik ve Avşa'dan Yenikapı'ya gelen yolcuların, İDOBÜS'leri 5 TL karşılığında kullanmasının ardından işlerinde azalma yaşayan taksiciler, önceki gece soluğu Yenikapı'daki İDO İskelesi önünde aldı. Ellerinde 'Taksiyi bitirmek için halkın arkasına saklanmayın', 'UKAME tek taraflı çalışma', 'Halka hizmet 5 TL'ye olmaz', 'Rengimiz sarı, bahtımız kara, bu devran böyle gitmez sakın unutma!' yazılı pankartlar taşıyan taksiciler, kararı alan İBB aleyhine slogan attı. Taksicilere sorulmadan bir düzenlemenin getirilmeye çalışıldığını belirten Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak, "Burada İDOBÜS adı altında taşımacılık yapılıyor. Biz bu taşımacılığı kınıyoruz. Burada İETT ve taksiciler var. Bu otobüsler 5 TL'ye taşımacılık yapıyor. 5 TL'ye taşımakla halka hizmet olmaz. Hiç kimsenin, kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkı yok." dedi.

15 yıldır taksicilik yaptığını belirten Selahattin Gürel, İDOBÜS'e tanınan imkanın kendilerine tanınması durumunda, onlardan daha ucuza yolcuları taşımak için hazır olduklarını söyledi. İDOBÜS'lerin 5 liraya bir kişiyi Eminönü'ne götürdüğünü dile getiren Gürel, kendilerinin de 4 yolcuyu aldıktan sonra bu ulaşımı sağlayabileceklerini ifade etti. Açıklamanın ardından otomobillerine binen taksiciler, uzun konvoylar oluşturup korna çalarak İDOBÜS'leri protesto etti.

Deniz otobüsünü kullanarak İstanbul'a gelen yolcuların büyük çoğunluğu ise İDOBÜS'lerden memnun olduklarını dile getirdi. İDOBÜS'lerin alternatif bir ulaşım ağı oluşturduğunu ifade eden yolculardan Halime Aydın, "Servislerin olması çok güzel. Herkesin taksiyle gitme imkanı yok." diye konuştu.

ZAMAN

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.