1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. WISTA Türkiye faaliyetlerine aralıksız devam ediyor
WISTA Türkiye faaliyetlerine aralıksız devam ediyor

WISTA Türkiye faaliyetlerine aralıksız devam ediyor

WISTA Türkiye, olağan genel kurul toplantısı ardından ilk yönetim kurulu toplantısını da yaptı. Denizci kız öğrencilere Wista Bursu dağıtımlarını gerçekleştiren dernek daha sonra TURMEPA'ya da ziyarette bulundu.

A+A-

WISTA Türkiye’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı üyelerin yoğun katılımıyla 09 Aralık 2016 Cuma günü İMEAK Deniz Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda yeni Yönetim Kurulu’nun seçilmesiyle Halime Can 5 yıldır başarıyla sürdürdüğü başkanlık görevini Nazlı Selek’e devretti. Genel Kurulda ayrıca Derneğin yeni yıl planlarına ilişkin bir yol haritası da çizildi.

Genel Kurul toplantısının ardından, hem seçimi kutlamak hem de 2016 yılına güzel bir nokta koymak adına WISTA Türkiye üyeleri ve misafirleri geceyi bir stand-up etkinliği ile sonlandırdı. Bilet satışlarından elde edilen gelir ise WISTA Burs Fonu’na aktarıldı.

turmepa-ile-yemek--1.jpeg

Yeni yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı

WISTA Türkiye’nin Yeni ve eski Yönetim Kurulu üyeleri görev devir teslimi ve işleyişe ilişkin ayrıntıların görüşmek üzere 07 Şubat Salı günü bir araya geldi. Toplantı sırasında bundan sonraki toplantı tarihlerinin belirlenmesi, yeni yıl için mali program oluşturulması, bursların dağıtılması ve organize edilecek etkinliklerin de olduğu pek çok konu karara bağlandı.

Gelecek etkinlikler arasında; hem WISTA üyelerinin, hem de üye olmayan katılımcıların şirketlerini tanıtıp müşteri portföylerini genişletmesi amacıyla düzenlenecek bir Networking Kokteyli yer aldı. Etkinlik tarihi 17 Mart 2017 olarak belirlenirken, düzenlenecek mekâna ilişkin görüşmeler devam ediyor. Kokteyle dair daha fazla bilgi ise önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgisine sunulacak.

WISTA Türkiye olarak, 21-24 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek EXPOSHIPPING’e destek verilmesine karar verilmiş olup aynı etkinlik içinde gerçekleştirilecek SEA TRADE SUMMIT’e de katılma kararı alındı.

turmepa-ile-yemek--2.jpg

Wista bursları dağıtıldı

WISTA Türkiye her yıl denizcilikle ilgili programlarda öğrenim gören kız öğrencilerin burs başvurularını kabul ediyor. Başvuru sayısı giderek artarken 2016-2017 eğitim yılı için rekor sayıda başvuru alındığı belirtildi.

En uygun adaylara maddi destek sağlanabilmesi amacıyla başvuruların her biri Yönetim Kurulu tarafından dikkatlice incelendikten sonra toplam 15 öğrenciye yıllık burs verilmesine karar verilirken, burslar sahiplerine 17 Ocak tarihi itibariyle dağıtımı gerçekleştirildi.

Turmepa yönetim kurulu başkanı ile buluşuldu

WISTA Türkiye, denizlerimiz ve denizcilik sektörümüz için cok kıymetli bir diğer dernek olan DenizTemiz Derneği / TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu ile akşam yemeğinde buluştu. İki dernek arasındaki her zamanki işbirliğin ve desteklerin nasıl geliştirilebileceği ile ilgili konular görüşüldü.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3676 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.