1. HABERLER

  2. MARİNA

  3. PALMARİNA BODRUM

  4. "Yalıkavak Palmarina" ünlü mimara ödül getirdi
"Yalıkavak Palmarina" ünlü mimara ödül getirdi

"Yalıkavak Palmarina" ünlü mimara ödül getirdi

Ünlü mimar Emre Arolat, Singapur'da düzenlenen uluslararası yarışmada Antakya Müze Otel ve Yalıkavak Palmarina projesiyle iki ödül kazandı.

A+A-

Ağa Han ödüllü ünlü mimar Emre Arolat, Singapur'da düzenlenen önemli bir uluslararası yarışmadan da iki ödülle döndü. Geçen hafta Singapur'da yapılan yedinci Dünya Mimarlık Festivali'nde (WAF) 300'e yakın proje kısa listeye kalmıştı. Yarışmanın genel birincisi Vietnam'ın Ho Chi Minh City kentinde yapılan küçük bir kiliseye ait proje oldu.
 
Emre Arolat'ın kurucusu olduğu EAA Mimarlık, Antakya Müze Otel projesiyle "en iyi eğlence dinlence alanı" kategorisinde ödüle layık görüldü.

EAA Mimarlık'a ikinci ödül de Yalıkavak Palmarina projesinden geldi. EAA, bu projesiyle "en iyi alışveriş alanı" kategorisinde ödülü kazandı.
 
Dünya Mimarlık Festivali, tüm dünyadan başarılı mimarlık çalışmalarının paylaşılması ve onurlandırılması amacıyla 2008 yılında beri yapılıyor. Etkinlik, geniş kapsamlı proje sergileri, söyleşiler ve seminerlerin yanı sıra, farklı kategorilerde sunulan ödüllerle dünya mimarlık etkinliği içinde önemli bir yere sahip.
 
2008'de Barcelona'da başlayan WAF son 3 yıldır Singapur'da düzenleniyor.
 
Festivale, ilk yılından itibaren katılan EAA önemli başarılara imza attı. EAA, ilk festivale İpekyol Fabrikası projesiyle katılmıştı. Bu proje 2010'da Ağa Han Ödülü'ne layık görüldü. EAA, 2012'de AGÜ Sümer Kampusu ile Kültür Yapıları Kategorisi'nde, 2013'te ise Sancaklar Camii ile Dini Yapılar Kategorisi'nde ödül kazandı.
 
 EAA, bu yıl WAF'a 9 projeyle katılarak festival rekoru kırdı. EAA'nın yarışa giren projeleri şunlardı:
 
Çukurova Bölgesel Havalimanı, Antakya Müze Otel, Göcek Turizm Köyü, Mardin Artuklu Üniversitesi Dinler Merkezi, Bodrum Vicem Yalıları, Yalıkavak Palmarina, Zorlu Center Kentsel Peyzajı, ODTÜ Araştırma Merkezi.
 
Projelerin sunumu EAA'dan Leyla Kori, Natali Tombak, Özge Ertoptamış ve Zeynep Uşşaklı tarafından gerçekleştirildi.
 
Festivalde, "Tamamlanmış Yapılar-Kültür ve Kent" kategorisinde jüri üyeliği yapan Emre Arolat, "Kentsel Dönüşüm-Moskova ve İstanbul: Tarihten geleceğe" konulu seminerde konuşmacı olarak yer aldı.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.