1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaralı Türkler için 3 uçak
Yaralı Türkler için 3 uçak

Yaralı Türkler için 3 uçak

Mavi Marmara'ya, uluslararası sularda İsrail tarafından yapılan askeri müdahale sonucu yaralanan 20 vatandaşın Türkiye'ye getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na ait iki, Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans uçak görevlendirildi.

A+A-

Türkiye'den Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan yardım gemilerinden Mavi Marmara'ya, uluslararası sularda İsrail tarafından yapılan askeri müdahale sonucu yaralanan 20 vatandaşın Türkiye'ye getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na ait iki, Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans uçak görevlendirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Askeri ambulans uçaklardan birinin Haifa, diğerinin ise Telaviv'deki yaralıları Türkiye'ye getirecek şekilde planlandığı belirtildi.

Açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordinasyon sonucu, yaralanan 20 vatandaşın Türkiye'ye getirilmesi için görevlendirilen 3 uçağın, Dışişleri Bakanlığı'nın uçuş izinlerini almasının ardından, İsrail'e hareket edeceği bildirildi.

Yaralıların Sağlık Bakanlığı'nca planlanan Ankara'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınacağı ifade edilen açıklamada, ayrıca diğer vatandaşların Türkiye'ye dönüşünün sağlanması amacıyla THY'na ait 3 uçağın hazır bekletildiği kaydedildi.

AA

Bu haber toplam 935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.