1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. Yasa dışı hayvan ticaretine sıfır tolerans
Yasa dışı hayvan ticaretine sıfır tolerans

Yasa dışı hayvan ticaretine sıfır tolerans

IMO’nun da üyelerinden biri olduğu görev gücü “Yabani Hayvan ve Bitki Ürünlerinin Yasa Dışı Yollardan Taşınmasına Yönelik Uluslararası Görev Gücü”, yabani hayvan ve bitki türlerinin yasa dışı yollardan ticaretini engellemek için sert kurallar getiren bir

A+A-

 Görev gücünün tüm üyeleri, yabani hayvan ve bitki türlerinin ya da ürünlerinin yasa dışı yollardan taşınmasına bilerek dahil olmayacaklarını veya tolerans göstermeyeceklerini taahhüt ederek, “sıfır tolerans” politikası uygulamaya karar verdiler.

Beyannamede, yasa dışı taşımacılıkla ilgili bilgilerin paylaşılabileceği uyumlu bir mekanizma kurulmasının yanı sıra, yasa dışı taşımacılık yapma potansiyeli olan gemilerin saptanması için risk değerlendirme sistemlerinin geliştirilmesi hususları da yer alıyor. İlgili şirketler, şüpheli faaliyetlerin yetkililere bildirilebileceği mekanizmalar kurmaları ve çalışanlarına gerekli eğitimleri vermeleri için teşvik edilecek.

Kilit öneme sahip limanlarda yasa dışı taşımacılığın önüne geçmek için yerel gümrük ve güvenlik güçleriyle işbirliği içinde bir takım kurularak en iyi uygulamadan oluşan bir sistem geliştirilecek. Beyanname, Nisan 2016’da toplandığında IMO Destek Komitesi’nin dikkatine sunulacak.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6671 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.