1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Yelken antrenör ve hakemlerine Federasyondan seminer
Yelken antrenör ve hakemlerine Federasyondan seminer

Yelken antrenör ve hakemlerine Federasyondan seminer

Türkiye Yelken Federasyonu yelken antrenörü ve hakemlerine eğitim, gelişim amaçlı seminer düzenledi.

A+A-

 12 – 17 Aralık tarihleri arasında Bodrum’da organize edilen seminer haftasına 140 antrenör ve 40 hakem katılım gösterdi. İki bölümden oluşan programın ilk bölümünde hakemler, ikinci bölümde ise antrenörler ağırlanıyor.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı M. Serhat Belli’nin açılış konuşmasıyla başlayan programda Uluslararası Jüri Üyeleri İlker Bayındır, Hülki Oruz ve Pınar Coşkuner Genç, Prof. Dr. Gül Baltacı, Spor Psikoloğu Yar. Doç. Dr. Süleyman Moralı, Yar. Doç. Dr. Faik Vural, Uzman Diyetisyen Osetya Batıbay, RS:X Milli Takım Antrenörü Diederik Bakker, Milli Takımlar Antrenörleri gibi yelken sporunun önemli isimleri sunumlarıyla yer alıyorlar.

Seminer içeriğinde Olimpiyat Oyunları, Yarış Yönetimi, Yarış Protesto ve Sekreteryası, Sporcu Beslenmesi, Sporcu Sakatlanmaları, Antrenman, Yarış ve Eğitim Hazırlıkları, Fiziksel Gelişim, Mental Hazırlık vb. konular işleniyor. Ayrıca gün sonlarında düzenlenen genel söyleşi ve soru-cevap oturumlarıyla katılımcılar ile sunucular arasında interaktif iletişim ortamı sağlanıyor.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı M. Serhat Belli yaptığı konuşmasında alt yapının kuvvetlenmesi, yarışların uluslararası standartlarda yönetilmesi adına çalıştırıcı ve teknik kadro bilgi donanımlarının zenginleşmesi gerektiğini ifade etti ve bunun gibi eğitim, gelişim amaçlı organizasyonların sayısını arttırmak istediklerini vurguladı.

Muğla Gençlik Spor İl Spor Şb. Md. Devrim Karakuş da ziyarette bulundu ve katılımcılarla kısa bir söyleşi yaptı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1728 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.