1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Yelken sporu Anadolu'ya yayılacak
Yelken sporu Anadolu'ya yayılacak

Yelken sporu Anadolu'ya yayılacak

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, yelkeni Anadolu'da daha da yaygın hale getirmek için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Anadolu'dan şampiyon çıkartacağız" dedi.

A+A-

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, yelkeni Anadolu'da daha da yaygın hale getirmek için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Genç sporculardan oluşan milli takım kadromuza, Anadolu'daki yelkencilerimizi de ekleyeceğiz. Anadolu'dan şampiyon çıkartacağız" dedi.

Gençtürk, yaptığı açıklamada, milli takım sporcularının yoğun kamp ve yarış programıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şunları ifade etti:

"Altyapıya ağırlık verip, lisanslı sporcu sayımızı artırmayı hedefliyoruz. Makedonya'daki 46. Balkan Şampiyonası'nda sporcularımız, Laser Standart, Laser Radial 4.7, Optimist, 470 ve Finn sınıflarında yarışıyor. Dublin'de de Laser Radial ve Laser Standart sınıflarında ülkemizi temsil eden sporcularımız, Avrupa ve dünya şampiyonalarında yer alıyor. Bu iki organizasyonun dönüşünde ise sporcularımızı 2013 Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile 2016 Olimpiyat Oyunları'nın hazırlık kampına alacağız" .

Anadolu'dan şampiyon sporcu çıkarma hedefi

Genç sporculardan oluşan milli takım kadrolarına, Anadolu'daki yelkencileri ekleyeceklerinin altını çizen Gençtürk, şöyle devam etti: "Turgutreis Muğla'da 23-29 Eylül tarihlerinde Optimist ve Laser sınıflarında Türkiye Şampiyonası düzenleyeceğiz. Bu organizasyona da Anadolu kulüplerimiz katılacak. Anadolu'dan ileriye dönük çok başarılı şampiyonlar çıkartacağız. Federasyon olarak bütün planlamalarımızı yaptık. Yelken, kamuoyunda sadece kıyı beldelerde yapılan bir spor dalı gibi algılanıyor. Bu çok yanlış bir düşünce. Avrupa'da birçok ülkenin gölünde yarışlar düzenleniyor. Bizde de durum aynı. Örneğin Ankara, Tatvan, Van, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Kırşehir, Burdur ve Isparta'daki göllerde yelken faaliyetleri düzenleniyoruz. Belki az gibi görünüyor ama yelkene olan ilgiden memnunuz. Federasyon olarak bu ilgiye yanıt vermek için yelkeni tüm illerimize, Anadolu'ya yayacağız. Göllerimizde hizmet veren kulüplerimizin gelişmesi için ise her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz."

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.