1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Yelkenler “Umut”ları olacak…
Yelkenler “Umut”ları olacak…

Yelkenler “Umut”ları olacak…

Kartal Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptığı çalışmalarına “Umut Çocukları”nı da ekledi.

A+A-

Umut Çocukları’nı deniz ile bütünleştirecek  “Deniz Yıldızı Projesi” adında bir proje başlatan Kartal Belediyesi, çocukları yelkene alıştırarak lisanslı sporcu yetiştirecek.

Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliği ile hayata geçirilen projede, Vakıfbank Umut Çocukları İlköğretim Okulu öğrencileri, lisanslı yelken sporcusu olarak yetiştirilecek.

10-14 yaş grubunda yapılacak eğitimlerle aile istismarına uğramış çocukları, sosyal ortam ve mesleki formasyona alıştırarak, ileriye dönük meslek edinmelerinin sağlanması amaçlanıyor. “Onlar Kumsalımızdaki Birer Deniz Yıldızı” sloganıyla, ilk olarak yaklaşık 12 çocuğun Optimist branşında yapılacak yelken eğitimleri başladı. Üç hafta sürecek olan eğitim programının sonunda spora devam edecek öğrenciler, lisanslı yelken sporcusu olacak.

Proje kapsamında, yelken öğreniminin yanı sıra denizcilik sektörleri, denizcilik ile ilgili mesleki eğitime rehberlik edilmesi, çocukların iyi bir sporcu olması ve geçerli bir mesleki beceri kazandırılması hedefleniyor.

 

 

 

Anadoluyakası

Bu haber toplam 1034 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.