1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Yemen limanları yeniden açılıyor
Yemen limanları yeniden açılıyor

Yemen limanları yeniden açılıyor

Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler'deki misyonu Yemen’de halen kapalı olan Aden, Mocha ve Mukalla limanlarının 24 saat içinde yeniden faaliyete başlayacağını duyurdu.

A+A-

Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Husi milislerinin Riyad'a balistik füze atmasının ardından kapadığı Yemen'deki havalimanı ve limanların yeniden açılacağını duyurdu.

Açıklama, Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler'deki misyonundan geldi.

Misyon "Süreçte ilk adım 24 saat içinde Yemen'in uluslararası toplum tarafından tanınmış hükümetinin kontrolündeki tüm limanların açılması olacak" dendi. Bu limanların Aden, Mocha ve Mukalla olduğu belirtildi.

Yemen'de Husilerle savaşan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, başkent Riyad'a atılan balistik füzenin ardından bu ülkeyle tüm kara, deniz ve hava sınırlarını geçici olarak kapadığını açıklamış ve eleştirilerin hedefi olmuştu.

BM ve 20'den fazla yardım örgütü sınırların kapatılmasının milyonlarca insanı 'açlık ve ölüme' mahkum edeceğini duyurmuştu.

Suudi BM misyonu, Husilerin kontrolündeki limanlar ve Hudeyde gibi tartışmalı ya da milislerin kontrolündeki bölgeler için ise BM'den bu bölgelere uzman ekip gönderilmesini istediklerini belirtti.

Misyonun açıklamasında böylece bu bölgelere  'İran ya da suç ortakları tarafından Husiler'e silah, cephane, füze parçası ya da nakit' sokulmadığından emin olunmak istendiği vurgulandı.

İRAN RİYAD'A ATILAN FÜZENİN ARKASINDA OLDUĞU SUÇLAMALARINI REDDETMİŞTİ

Suudi Arabistan Husiler'in 4 Kasım'da Riyad'a balsitik füze atmasının ardından ABD ile birlikte saldırıdan İran'ı sorumlu tutmuştu.

Atılan füzede 'İran izleri' olduğu savunulmuştu. Tahran,  Husiler'in kendi geliştirdiği füzeyle saldırıyı gerçekleştirdiğini açıklamış, Husiler de İran'ın saldırıda dahli olduğu suçlamasını reddetmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5478 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.