1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni yıla denizde girdiler
Yeni yıla denizde girdiler

Yeni yıla denizde girdiler

Kötü hava şartları ve fırtına nedeniyle çok sayıda gemi Taşucu Limanına yanaşamadı. Çok sayıda yolcu mahsur kalarak yeni yıla denizde girmek zorunda kaldı.

A+A-

Taşucu Limanında kötü hava şartları nedeniyle 3 feribot Mersin Limanı’na yönlendirilirken 2 gemide bulunan hamile ve hastalar römorkörlerle tahliye edildi.

37 kişi römorkörle tahliye edildi

İçinde yaklaşık bin yolcunun bulunduğu 5 feribot hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle dün geldiği Taşucu Limanı’na yanaşamadı. Gemiler geceyi liman açıklarında geçirdi. Bugün de olumsuz hava şartlarının devam etmesi üzerine limana giriş yapamayan 5 feribottan yolcuların büyük bölümünün içinde bulunduğu 3′ü Mersin Limanı’na yönlendirildi. İçinde çok az sayıda yolcu bulunan 2 feribotun ise hava şartlarının düzelmesinin ardından Taşucu’na yanaşacağı bildirildi. Ancak bu feribotlarda bulunan 2 hamile, 1 bebek ve annesi, 6 mahkum, 10 polis, 17 hasta olmak üzere toplam 37 kişi römorkörlerle tahliye edildi.

Yeni yıla denizde girdiler

Kıbrıs-Mersin ve Lübnan-Mersin seferi yapan 5 feribotta bulunan toplam bin 400 yolcu limana yanaşamadıkları için yeni yıla denizde girmek zorunda kaldı. Perşembe günü saat 08.00′den itibaren denizde mahsur kalan yolcular karaya çıkabilmek için kötü hava koşullarının düzelmesini bekliyor. Lady Su, Ro-Ro Mersin, Med Star, Via Mare ve Volkan isimli gemilerden 3′ü Mersin Limanı’na yönlendirildi. Taşucu Liman Başkanlığı mahsur yolcuların yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını römorkörler sayesinde sağlıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1310 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.