1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Yerin Altında Gemiler Çalışıyor
Yerin Altında Gemiler Çalışıyor

Yerin Altında Gemiler Çalışıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te, kanalizasyonlarda yağmur sularıyla kum ve diğer atıkların ayrışması için kullanılan gemi ilk kez yer üstüne çıktı.

A+A-

Başkent Paris’in yağmur sularının aktığı kanalizasyonlar her gün hummalı bir çalışmaya sahne oluyor. Onlarca işçi yaklaşık 7 ton ağırlığındaki gemiyi her gün 40 metre çekerek su ile kumun ayrışmasını sağlıyor. Bu yerin altında görünmeyen çalışma ilk kez geminin bakım için yerin üzerine çıkarılması ile gün yüzüne çıktı. Her gün yürüdükleri kaldırım ve yolun altından koca bir geminin çıktığını gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Vatandaşlar yolun altından gemi çıkacağına inanmadı

İlk başta yolda yürütülen çalışmayı anlamaya çalışan vatandaşlar, ‘yetkililerin gemi çıkacak yerin altından’ sözlerini ilk başta ciddiye almadı. Geminin çıktığını gördükten sonra ise bu tarihi anı ölümsüzleştirmek için telefonlara sarıldı.

7 tonluk gemi her gün yerin altında 40 metre ilerliyor

Fransa’da yağmur sularının geçtiği kanalizasyonda her gün onlarca kişi çalışıyor. Sabah saatlerinde girdikleri kanalizasyonlarda yorucu bir çalışma yürüten işçiler, 7 ton ağırlığındaki gemiyi her gün 40 metre çekiyor. Gemi de yağmur sularından kum ve diğer atıkların ayrışmasını sağlıyor.

Kaynak: Artı33

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.